Військовим будуть виділяти житло по-новому

22 Червня 2015 08:00
jkg-portal.com.ua

jkg-portal.com.ua

У Міноборони реформують механізм надання житла військовослужбовцям. Загалом, мається на увазі пільгове кредитування. Крім цього, перевагу в отриманні квартир від відомства матимуть військові, котрі брали участь в АТО.

Військовослужбовців ЗСУ забезпечуватимуть житлом за новим механізмом. У Міністерстві оборони вже розроблена відповідна програма. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, розробляється механізм пільгового компенсаційного кредитування. Тобто, йде мова про можливість військовослужбовців сплачувати кредит за квартиру на пільгових умовах, однак, лише протягом періоду служби. У Міноборони планують запустити програму з наступного року.

«Наразі черга в Міноборони на отримання житла перевищує 41 тисячу. У результаті реформи будуть переглянуті механізми виділення службового та постійного житла військовослужбовцям», – зазначається у повідомленні.

Крім цього, наголошується, що перевагу матимуть ті військові, які брали участь у АТО.

Як повідомляли, на Дніпропетровщині завершено реконструкцію будинку для військових. Першу чергу вже здано. Кошти на відновлення будинку були виділені Міноборони.