Як лікарі Мечникова знімають стрес

22 Червня 2015 11:00
dt.ua

dt.ua

Їм довіряють найдорожче – своє життя. Щодня вони рятують і дарують людям надію.На Дніпропетровщині цій професії себе присвятили понад 35 тис. чоловік.   Чим живуть ескулапи і що ховають під медичною маскою і білим халатом? 

У вірності клятві Гіппократа Сергій Олегович поклявся 30 років тому. Зараз у Мечникова завідує гнійно-септичних відділенням. У медицину потрапив випадково. Жартує, що не було іншого виходу, бо сам з родини лікарів. Він – медик вже в четвертому поколінні.

Робочий день – з сьомої ранку. Втім, Сергій Олегович приходить раніше. Щоб ще до початку операцій провідати своїх пацієнтів. В його відділенні – не найважчі хворі. Серед них – і поранені солдати.

Після призначення процедур та огляду хворих лікар іде до святині хірургів. Через півгодини – чергова операція. Підготовка до неї йде вже повним ходом.

Разом з пацієнтом на Сергія Олеговича чекає операційна сестра, яка, до речі, ще і його дружина. Саме тут вони вперше зустрілися близько 20 років тому. З тих пір Світлана Валеріївна – вірний супутник хірурга. За операційним столом і вдома. Жінка зізнається, що в стінах лікарні між ними – сувора субординація. З чоловіком тільки на «Ви». Тому що головне – це пацієнти.

Сергій Олегович між тим, запевняє, що вони з дружиною – не одні такі. Медичні подружжя для лікарні Мечникова – звичайна справа.

Стрес після важкого робочого дня кожен з них знімає по-своєму. Хірург розглядає картини і гортає медичні книжки. Операційна ж сестра – плете светри на зиму. Лікарі зізнаються, що вдома вони звичайні люди.

І все ж, не на камеру, медики визнають – на особисте життя часу катастрофічно не вистачає. А ось на втому не скаржаться. Тільки призводять приголомшливі цифри. За один рік тільки поранених лікарі Мечникова врятували понад півтори тисячі. Рятують їх і зараз. І не важливо, день це чи ніч.

Подарувати надію на життя медики змогли майже всім бійцям. Хлопці розповідають, що тепер у кожного з них – свій «ангел в білому». Визнають, не дадуть відпочити ним навіть у професійне свято. Лікарям кажуть велике Спасибі.

Медики ж сподіваються, що настане день, коли вони знову будуть рятувати тільки звичайних пацієнтів. 2014 гол вже охрестили роком Милосердя. До професійного свята у подяку всім лікарям Мечникова, учні 23-ї школи підготували свій особливий подарунок.