Центральний проспект Дніпропетровська можуть назвати на честь Дмитра Яворницького

23 Червня 2015 18:00
hvilya.com

hvilya.com

Комісія з перейменування, яка вже не перший раз збирається для обговорення нових назв вулиць і проспектів, оголосила список нових “імен”.

Як повідомили в прес-службі мерії, є пропозиція перейменувати пр. Карла Маркса в проспект Дмитра Яворницького, а пр. Кірова дати ім’я першого президента України Михайла Грушевського. Для головної транспортної артерії лівого берега теж придумали нову назву: замість пр. імені газети «Правди» його пропонують називати Самарським, пр. Петровського хочуть перейменувати в пр. Івана Мазепи, вул. Героїв Сталінграду у вулицю імені Богдана Хмельницького (до речі, така вже є в Дніпропетровську). Не пощастило і ул. Артема. Її хочуть перейменувати на вулицю Січових Стрільців, вул. Плеханова — Князя Володимира Великого, вул. Горького — Петра Сагайдачного, вул. Комсомольскую — Українського козацтва, ул. Дзержинського — Івана Котляревського. Набережну Леніна комісія пропонує іменувати Наддніпрянської.

Хочуть змінити назви та районів Дніпропетровська. Не догодили фахівцям з комісії Бабушкінського хочуть змінити на Шевченківський, Жовтневий — на Соборний, Кіровський на Центральний, Ленінський на Новокайдакский і Красногвардійський на Чечеловский. Що ж стосується нового імені для міста, то поки варіанта два: Днепрослав і Січеслав.