Документальний фільм «34 телеканалу» буде показаний на Одеському міжнародному кінофестивалі

24 Червня 2015 09:00
uanews.dp.ua

uanews.dp.ua

Документальний фільм «34 телеканалу» буде боротися за звання кращої національної короткометражки на Одеському міжнародному кінофестивалі. Стрічка «Стіна» – спільна робота «34 телеканалу», чернівецького телеканалу і «Deutsche Welle Akademie». Сценаристом картини стала продюсер департаменту інформаційного мовлення «34 телеканалу» Ірина Мороз, а оператором і режисером – Михайло Москаленко.

Фільм «Стіна» прийнято в національну програму короткометражних фільмів Одеського міжнародного кінофестивалю, який проходитиме з 10 по 18 липня. «Стіна» буде представлена на фестивалі c 15-17 липня.

«Ми зняли фільм про події, які відбуваються в Україні. Вирішили провести паралель між стіною в людській свідомості і распиаренным проектом – стіною між державами, створити асоціативний проект. У картині показано світогляд художників з Дніпропетровська та Чернівців і бійців-добровольців, волонтерів. Показано, що вони думають про відносини України і Росії, відносинах між людьми, розбіжності між сходом і заходом. Заради цього знімальна група проїхала через всю Україну. Побувала у тій самій «Стіни» на кордоні України , 50 метрів якій так помпезно презентували минулої осені журналістам. Раніше картину вже показали на «34 телеканалі», чернівецькому телеканалі, а також її представили на фестивалях «GoEast» і «Neisse film festival» у Німеччині. Жителям Німеччини було надзвичайно цікаво «з перших вуст» дізнатися, що відбувається в Україні », – розповіла Ірина Мороз.

Нагадаємо, у вересні 2014 року розпочато зведення 60-кілометрової стіни на кордоні України з Російською Федерацією, так званий проект «Європейський вал».