Громадські Дніпропетровська оголосили війну проституції

25 Червня 2015 16:00
uanews.dp.ua

uanews.dp.ua

Представник обласної громадської організації «Науково-освітнє товариство підтримки перспективної молоді» Мойя Баткова Ярослав Ернесто повідомив, що громадськість має намір боротися з високим рівнем проституції в місті.

Про це стало відомо на прес-конференції в .

«Нещодавно ми провели акцію біля міськради, на якій оприлюднили адреси деяких публічних будинків. Після цього один з наших активістів був побитий. Йому завдали середні тілесні ушкодження. Цей факт задокументовано в Кіровському РОВД», – сказав він.

Представник ВГО «Соколова» Станіслав Омельченко заявив, що інформацію про публічних будинках знайти дуже просто. «Варто вбити відповідний запит в пошуковик, і відразу з’являється маса пропозицій. Мобільні телефони і навіть адреси публічних будинків. Як правило, дівчат запрошують працювати офіціантками, роблять їм великі нестачі і змушують відпрацьовувати в якості повій. Особливо страждають студентки», – сказав він.

Голова Антикорупційного правозахисного ради Олександр Снісарь вважає, що правоохоронні органи недостатньо борються з проституцією в Дніпропетровську. «Проституція – це послуга, а для роботи будь-якої послуги потрібна реклама. І дані послуги в Дніпропетровську рекламуються практично відкрито. Це означає, що не проблема виявити як борделі, так і сутенерів. Але чомусь це не відбувається. Значить, або правоохоронці не компетентні, або корумповані. У будь-якому випадку, в недостатній мірі борються з проституцією в Дніпропетровську», – сказав він