Натуральні замінники побутової хімії

29 Червня 2015 11:36
leaderschool.info

leaderschool.info

Економити гроші і зберігати здоров’я можна, але ми часто відмовляємося вірити в це. І що б там не говорили — реклама є «двигун торгівлі».

Скільки разів ви, надивившись як МистерМускул (чоловік з добрим обличчям, жінка, яка ні краплі не втомилася після прибирання) вимив чисто кухню/ванну/туалет всього одним рухом щіткою з чудовим засобом, купували це саме засіб. Мало того, продовжуєте це робити. Те ж саме відбувається з косметикою, але давайте поговоримо не про рекламу, а про економію.

Ми можемо запросто заощадити на кухонних засоби для прибирання квартири. Мити посуд можна звичайним господарським милом. Противники натуралізму говорять про те, що мило погано видаляє жир, особливо зі сковорідок. У цьому є частка правди, але якщо зробити воду на пару градусів гарячіше, частіше змивати жир з губки, і добре її намилювати, результат буде рівним хімічними гелями і засобів. Особливо, якщо озброївшись лупою і терпінням, ви прочитаєте з чого складаються ці диво-засоби. І найголовніше, бруска мила вистачає на кілька тижнів, а коштує він в рази менше ніж рекламні фаворити. Піднімаємо очі вище — кахель, газова плита. Бруд прибирається так само мильним розчином і губкою (ганчіркою), а жир — м’якими металевими губками, так само намоченными в мильній воді. Скла і дзеркала. Тут трохи важче, але результат, і мінімальні матеріальні витрати того варті. Ганчіркою, змоченою у спирті/горілки/оцті, протираємо скляну поверхню, а потім насухо витираємо туалетним папером. Пригоріла бруд чистить сода і все та ж металева губка. Всі. Мінімум хімії, мінімум витрат!

Що стосується косметичних засобів, то тут швидко і дешево не вийде. Натуральні креми або маски-бальзами потрібно робити з кількох інгредієнтів, не більше як на кілька разів. Але, тільки одного разу спробувавши натуральний крем, ви відразу відчуєте його ефективність. Можна використовувати відносно дешеві продукти: вівсянку, лимони, яйця, риб’ячий жир, сметану, гірчицю. А можна включити в перелік не зовсім дешеві продукти: оливкова олія, суміші косметичних масел, мед, мелений кава, свіжі фрукти і овочі, косметичну глину. І для прикладу: маски для волосся продаються в ємностях 250 мл, якщо у вас довге волосся цього флакона вам вистачить на 4-6 разів, останні два рази будете економити. Вартість самої простої маски кілька рублів: 2 яйця, трохи меду, лимонної кислоти, пара крапель масла. Множимо ці гроші на 6. Ви купите за такі гроші маску для волосся? Відповідь очевидна.
Спробуйте економити на миючих засобах на кухні, і косметиці для догляду за собою. І гроші будуть заощаджені, і результати не змусять себе чекати.