Облрада оголосила новий конкурс на гранти мешканцям для утеплення багатоповерхівок

29 Червня 2015 14:00
megabudplus.com

megabudplus.com

Для ОСББ, ЖБК та житлових асоціацій Дніпропетровщини стартував новий конкурс з енергозбереження. Переможці зможуть отримати гранти та у своїх будинках реконструювати, модернізувати чи збудувати нову систему теплозабезпеченн я. Також серед варіантів робіт – заміна інженерних мереж, утеплення фасадів, використання сонячної енергетики чі установка приладів обліку. Ініціатором конкурсу виступивши голова обласної ради Євген Удод.

«Втілення подібних проектів принесе жителям будинків від 30 до 60% економії енергоресурсів, а також дозволить забезпечити їх стабільним та якісним теплопостачанням . Об єднавши зусилля, мешканці зможуть спільно вирішити побутові проблеми. Таким чином, ми показуємо ініціативним жителям Дніпропетровщини механізм і найкоротший шлях як забезпечити комфорт і тепло в квартирі, зменшити споживання енергії і зберегти свій сімейний бюджет», – зазначив Євген Удод.

Учасниками можуть стати: ОСББ, ЖБК, вуличні, квартальні, мікрорайонні, районні комітети та їх ассоциации. Конкурс проводиться на умовах співфінансування . Заявники мають забезпечити не менше 30% від загальної вартості робіт. Решта суми – кошти обласного бюджету.

Збір заявок на участь у конкурсі триватиме до 10 липня. Проекти можна подати за адресою: Дніпропетровська обласна рада, пр. Кірова, 2, к. 431. Телефон: 742-85-27.