Економію енергоресурсів в регіонах заохочуватимуть грішми

30 Червня 2015 13:29
profspilka.kiev.ua

profspilka.kiev.ua

В Україні введуть «енергоефективний» рейтинг областей. Ті області, котрі виконуватимуть плани по енергоефективності, отримуватимуть більші компенсації для населення

Уряд планує ввести в Україні рейтинг областей щодо їх енергоефективності. З відповідним дорученням до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ звернувся Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає прес-служба уряду.

«Уряд прийме рішення, за яким ми тепер кожну область будемо рейтингувати в залежності від того, скільки поміняли котлів, на скільки зменшили споживання газу, електроенергії, вугілля. Тобто – наскільки зменшили витрати країни на опалювання атмосфери», – заявив пан Яценюк.

Зокрема, за словами Прем’єра, ті регіони, котрі покажуть найкращі показники з економії енергоресурсів, будуть отримувати більші компенсації для населення.

«Хто гірший – буде отримувати не тільки менші компенсації, але буде мати можливість знайти іншу роботу», – сказав пан Яценюк.

Контролювати виконання завдань щодо енергоефективності буде Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

«Абстракція про те, що у нас все добре, нікого не влаштовує. Тепер будуть тільки математичні цифри. І за цими цифрами ми будемо оцінювати керівника обласної адміністрації, керівника районної адміністрації. І люди будуть знати про те, що ви зробили, а що ні», – сказав Глава Уряду.

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку заявляють, що цього річ з Державного фонду регіонального розвитку можуть виділити 3 млрд грн на впровадження енергоефективних заходів в регіонах.