Микола Томенко вимагає накласти мораторій на нагородження політиків і державний діячів

1 Липня 2015 14:51
112.ua

112.ua

Про це народний депутат України Микола Томенко заявив, виступаючи у Верховній Раді.

Він сказав, що вважає зневагою для ідей демократії, ідеалів Майдану тощо нагородження до Дня Конституції Голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, який «вірою і правдою» служив режиму Януковича, а також низки інших діячів-підтримувачів режиму Януковича та тих, хто свого часу обґрунтовував, що третій термін президентства Кучми насправді є другим.

«Взагалі, щоб зняти питання з такими неприпустимими речами, коли ті, хто боролися проти української демократії, зараз – після Революції гідності – отримують вищі державні звання і нагороди до Дня Конституції, пропоную оголосити мораторій на нагородження політиків, державних діячів, інших високопосадовців і чиновників», – зазначив Микола Томенко.

«У нас є кого нагороджувати: військових, що захищають територіальну цілісність, державний суверенітет і незалежність; лікарів, вчителів та всіх простих трудівників, які працюють на піднесення української економіки; тих людей, які відстоюють права людини тощо. А політики і високопосадовці цілком можуть обійтися без державних нагород», – вважає народний депутат.

У зв’язку з цим Микола Томенко виступив із пропозицією скасувати цьогорічне нагородження Голови ЦВК М. Охендовського орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня та інших активних діячів, що підтримували політичний режим Януковича.