Проблема неначитаності сучасної молоді

2 Липня 2015 11:46
u-centr.com.ua

u-centr.com.ua

Кращого тренажеру, аніж книга для вдосконалення мислення ще не вигадали. Людина вбачає в книзі те, що вже зароджено в її голові. Вона більше пізнає і в такий спосіб розвивається її здатність до аналізу, синтезу та й загалом до мислення. Навіть дуже хороше кіно не може спонукати людину до самовдосконалення. Адже,  фільм – це фантазія режисера, його бачення картини. Фільми позбавляють нас можливості мислити самостійно. Читаючи книгу ж, ми маємо безмежний простір для розвитку уяви.

В книгах присутні безліч ідей, стратегій, методик, знань та досвід великих людей. Безглуздо не скористатися цими знаннями. При виборі книги важливо, щоб її тематика була актуальною для вас зараз. Не потрібно читати про запас. Книги мотивують і надихають на самовдосконалення та на досягнення високих результатів.

В XXI столітті, з неймовірними можливостями та технологіями, люди забули про таку річ як книга. Я спостерігаю чим займаються мої однолітки та молодші за мене люди і бачу, що більшість молоді, якщо щось і читає, то це різноманітні статуси в пабліках та безліч нісенітниць, які забивають мозок. Як я вже казав, основною проблемою є те, що люди щиро вірять в достовірність цитат, які читають в інтернеті. Звісно, є також і винятки. Сам особисто знайомий з людьми, які багато читають, але таких, на жаль, дуже мало. Звичайно, я не маю права нікому вказувати, що робити, проте можу хоча б сказати, що завдяки книжці ми розвиваємось. Оце можу.

Я думаю, часто в нашому житті від наших знайомих ми чули таку фразу: «Ех, така нудота. Порадь якийсь хороший фільм”. Я й сам інколи прошу людей, щоб підказали якийсь фільм наніч. Але більшу увагу приділяю книжкам. Я можу сказати одне: читайте одну книжку в 1-2 тижні. З часом ви обов’язково побачите результат. У вас збільшиться словниковий запас і ви не будете при відповідях на парах в універі чи в школі на уроках ”бекати і мекати”. Як казав Андрій Любка: ”…більше треба читати. Особливо в громадських місцях. Щоб люди бачили, що є люди притомні, які читають. Просто читати…” Особисто я радий, коли бачу, як люди читають в громадському транспорті, в скверах на лавочках. Це означає, що люди цінують свій час і не марнують його. Час не є ресурсом, який варто використовувати бездумно. У наших батьків, у квартирах дідусів і бабусь, обов’язково є шафа, наповнена книжками, які вони перечитали. А скільки книжок прочитали ви? Та й взагалі, чи є у вас вдома книги? Не втрачайте цікавість до читання.