Корисна ініціатива: в місті розпочала роботу «Школа управління для мешканців багатоповерхівок»

3 Липня 2015 11:15
pay.vn.ua

pay.vn.ua

На першу ознайомчу зустріч прийшло більше 300 осіб (+ телефони для правок)
Заступник начальника управління корпоративних прав департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міської ради Сергій Нікітін під час прес-конференції в ІА «Міст-Дніпро» повідомив, що в Дніпропетровську розпочала роботу Школа управління для жителів багатоповерхівок.

«Відповідно до законодавчих змін, що вступили в силу 1 липня, відбулися зміни у правилах здійснення права власності в багатоквартирних будинках. Закон дає рік мешканцям багатоповерхівок, щоб об’єднатися в ОСББ або вибрати управляючу кампанію для обслуговування комунікацій свого будинку. Інакше керуючу компанію їм призначить місцева влада. Щоб пояснити жителям Дніпропетровська нові правила, ми організували інформаційно-просвітницький проект «Школа управління для мешканців багатоповерхівок». Роз’яснити законодавчі нововведення жителям міста допомагає команда юристів, економістів, експертів та практиків у сфері ЖКГ.

Школа управління буде працювати за трьома напрямками: 1) інформаційні зустрічі з жителями міста; 2) індивідуальні консультації; 3) детальні лекції.

1 липня перша зустріч з мешканцями вже відбулася в Жовтневому районі, прийшло більше 300 осіб. Інформаційно-просвітницькі лекції проходитимуть щочетверга о 18.30 в готелі «Дніпропетровськ». У холі готелю консьєрж підкаже, в якому саме конференц-залі проходить лекція. Завдяки таким зустрічам і лекціям люди зможуть визначитися, яка модель управління найбільш прийнятна для них. Поки Школа управління працює у Жовтневому та Індустріальному районах, але на лекції і зустрічі можуть приходити і жителі інших районів», — сказав він.

Директор КП «Житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство» Жовтневого району Анатолій Коваленко відзначив, що приєднався до проекту «Школа управління», щоб пояснити людям, як працює складна система «багатоквартирний будинок».

«В багатоповерхівці живуть абсолютно різні люди, але у них є рік, щоб об’єднатися і вибрати систему управління будинком, яка буде для них найбільш економічно вигідною. У мене великий досвід обслуговування житлового фонду, в тому числі і міжнародний, придбаний в Польщі, є досвід роботи з підрядними організаціями. Я готовий поділитися цими відомостями з городянами», — сказав він.

Юрист, адвокат Микола Чорний порадив мешканці багатоповерхівок перед тим, як вибирати керуючу кампанію, докладно ознайомитися з усією інформацією, яка по ній існує. «Я практикуючий адвокат у сфері цивільного та житлового права, і приєднався до Школи управління, тому що хочу допомогти людям отримати достовірну інформацію про нових правилах власності в багатоквартирних будинках. У людей є три варіанти: об’єднатися в ОСББ, без ОСББ самостійно вибрати управляючу кампанію, третій варіант – управляючу кампанію призначає місцева влада. Я раджу мешканцям перед тим, як вибирати керуючу кампанію, докладно ознайомитися, що вона собою являє. Скільки людей в штаті, будь технічне оснащення тощо», — сказав він.

Довідка:

Записатися на консультації та лекції експертів мешканці Індустріального району можуть за тел.: (0562) 27 60 65, (056) 377 03 73, 067 650 04 43. Для жителів Жовтневого району працює тіл. (056) 713 45 87. Жителі інших районів міста можуть дзвонити по кожному з вказаних телефонів.