Дніпропетровські бібліотекарі сядуть на велосипеди

4 Липня 2015 15:07
velo.lviv-online.com

velo.lviv-online.com

«Велосипед – це тренажер для тіла, а книжка – тренажер для розуму». З таким гаслом дніпропетровські бібліотекарі рушать у подорож на велосипедах. 4 липня з 10.00 до 12.00 вони проїдуться по парку Шевченка, набережній, Монастирському острові, Фестивальному причалі та Європейській площі. Так активісти долучаться до Всеукраїнського велофлешмобу.

Про це повідомили у департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Велофлешмоб організовує Центр «Вікно в Америку». Це проект Посольства США в Україні, що працює при Дніпропетровській обласній науковій бібліотеці. У ньому представлена колекція книжок, відеофільмів та листівок про американську культуру, мову, традиції. Брошури про діяльність центру бібліотекарі планують роздавати під час заходу. Так вони хочуть розповісти, що у центрі можна вивчити англійську, завести нових друзів, відкрити для себе нові горизонти.

«Вікно в Америку» є й в інших містах країни. Велофлешмоби вже пройшли у Тернополі та Луцьку. Долучитися до заходу у Дніпропетровську зможуть усі, хто має велосипед. Для цього не обов’язково працювати у бібліотеці, повідомляють у департаменті. Місце збору – проспект пр. Карла Маркса, 18, 4 липня о 10.00.

Джерело: gorod.dp.ua