Студенти з 12 країн світу приїдуть до Дніпропетровщини святкувати Івана Купала та вивчати українське мистецтво

4 Липня 2015 18:11
dnpr.com.ua

dnpr.com.ua

49 студентів з різних регіонів України та 12 країн світу приїдуть на Дніпропетровщину, щоб більше дізнатися про культуру та традиції нашого народу.

З 6 по 8 липня на гостей чекають екскурсії, майстер-класи та конкурси. Таку насичену програму для молоді пропонує проект «Літній університет-2015».

Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

«Літній університет-2015» об’єднає учасників з України, Нідерландів, Франції, Великобританії, Туреччини, Іспанії, Азербайджану, Чехії, Німеччини, Угорщини, Словенії, Італії та Польщі.

У перший день студенти долучаться до тематичних квестів і конкурсів. Вечір гості завершать відзначенням традиційного українського свята Івана Купала – на Дніпропетровському Воронцовському пляжі будуть барбекю, танці, співи під гітару та інші веселощі.

На решту днів заплановані цікаві екскурсії. Молодь зможе побачити унікальний український живопис в Петриківці та єдиний в країні Музей Хреста в Галушківці. Організують для студентів і майстер-клас з пастельного живопису.

Перший «Літній університет» на Дніпропетровщині пройшов ще у 2013 році. Його організатори ставлять собі за мету знайомство з культурними і духовними цінностями різних народів світу та поширення знань, що сприяє встановленню міжетнічного діалогу.

Джерело: gorod.dp.ua