У Днепроперовской області почали online надання адміністративних послуг

4 Липня 2015 13:02
kurs.if.ua

kurs.if.ua

Вже сьогодні декларацію для реєстрації в санепідслужбі підприємці можуть заповнити в Інтернеті. У найближчій перспективі online-оформлення інших регіональних адмінпослуг. Це ще один крок до повного переходу на Інтернет-послуги.

Тепер бізнесменам нашої області не треба по кілька разів приходити в центр надання адміністративних послуг та вистоювати у чергах. Досить зареєструватися на сайті Віртуального офісу (e-services.dp.gov.ua) і заповнити там електронну форму декларації. Прийти в центр потрібно всього раз, щоб забрати готовий документ.

За словами заступника голови Дніпропетровської ОДА Олега Кужмана, Декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства – це тільки перша online послуга.

«У найближчих планах – автоматизувати ще 7 адмінпослуг», – зазначив він.

Електронна заявка – альтернативний варіант для прискорення подачі заяви. Він позбавляє людину можливості повозитися з папером. «Якщо є бажання заповнити Декларацію на папері особисто – будь ласка, приходьте в центр адмінпослуг. Ми ж пропонуємо більш простий і зручний підхід, який економить час », – зазначив Олег Кужман.

Про зручність нового сервісу розповіла начальник управління інформаційних технологій ОДА Тетяна Шаповалова.

«Через особистий кабінет користувача на сайті Віртуального офісу можна стежити за процесом підготовки документа. А смс повідомить, коли декларацію можна забрати», – сказала вона.

За її словами, в перспективі – не тільки оформлення online заявки, але і отримання документів в електронному вигляді.