Жителі села Веселе тепер з водою

5 Липня 2015 13:00
zorya.org.ua

zorya.org.ua

Більше 4 років 800 жителів села Веселе Раївської сільської ради Синельниківського району чекали будівництва водопроводу. Нарешті мрія здійснилася – в оселях селян є вода. Про це повідомили в Синельниківській райдержадміністрації.

Історія з будівництвом водопроводу в селі Веселе розпочалася ще в 2010 році. Тоді було розроблено проект та визначена його вартість – 2,4 млн. грн. Цілий рік тривав тендер. Коли нарешті визначили підрядника, з’ясувалося, що забракло коштів.
Тоді Раївська сільська рада вирішила випробувати вдачу та подала заявку на конкурс проектів територіальних громад. Цей конкурс проходив в рамках Швейцарсько-української програми «Підтримка децентралізації в України».
Проект з будівництва водопроводу Раївської сільської ради «Вода, що наповнює життя!» переміг. У квітні цього року після укладання договору про допомогу від Швейцарії розпочалося реальне будівництво. За три місяці водопровід та підведення води до будинків селян було завершено. 345 домівок, у яких живуть 806 селян, нарешті отримали воду.
Вартість проекту складає 1,5 млн. грн. Це кошти швейцарських партнерів, Дніпропетровської ОДА, райдержадміністрації, сільської ради та громади села.