У Дніпропетровську підвищать тарифи на воду

6 Липня 2015 14:01
pay.vn.ua

pay.vn.ua

Про це повідомляє прес-служба КП «Дніпроводоканал»

КП ДОС «Аульський водовід» оголосив про намір підвищити тарифи на послуги централізованого водопостачання і водовідведення.Розрахунок економічно обгрунтованих тарифів підприємством вже представлений в Національну комісію регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Якщо їх затвердять, то вони будуть виглядати так:

централізоване водопостачання – 2,416 централізоване водовідведення – 3,551 (за 1 куб. метр, грн. з ПДВ).

Нагадаємо, що діючі тарифи були введені зовсім недавно – з 1.05.2015 року постановою тієї ж НКРКП від 16.04.2015 р.

Діючі тарифыза 1 куб. метр, грн. (з ПДВ):

централізоване водопостачання – 2,256 централізоване водовідведення – 3,516

Як пояснюють на підприємстві, основною причиною перегляду тарифів є зростання цін на електроенергію на 5%.

Ще 23 квітня КП «Дніпроводоканал» опублікував інформацію про намір підвищити тариф на централізоване водопостачання. І також, згідно з встановленим порядком, відвів 14 календарних днів своїм споживачам для подачі зауважень та пропозицій по даному наміру. Відведений термін давно минув. Але тарифи поки не підвищено. На підприємстві нам пояснили, що його фахівці досі виробляють захист своїх розрахунків НКРЭКП. А згідно з цими розрахунками КП «Дніпроводоканал» тариф на централізоване водопостачання повинен зрости до 5, 11 грн. за 1 м3 з ПДВ (на сьогоднішній день він складає 4,680 грн.), а за централізоване водовідведення – до 3, 59 грн. за 1м3. (3,684 грн.).

Але в зв’язку з тим, що КП ДОС «Аульський водовід» має намір підвищити свої тарифи, причому, вже вдруге після 1 травня, то це може додатково вплинути на розрахункові тарифи водоканалів в бік збільшення.

Нагадаємо, що споживачами КП ДОС «Аульський водовід» є Дніпропетровський, Дніпродзержинський і Верхньодніпровський водоканали, які, до речі, накопичили чималі борги за отриману воду. Але з завтрашнього дня і до 22 липня всі споживачі КП ДОС «Аульський водовід» мають можливість направити свої зауваження та пропозиції щодо запланованого підвищення тарифу за адресою: Комплекс будівель та споруд № 2, Аульський селищна рада, смт. Аули, Криничанський район, Дніпропетровська область, 52300, e-mail