П’ять порад, як врятуватися від спеки в Дніпропетровську

7 Липня 2015 15:30
ye.ua

ye.ua

Синоптики прогнозують підвищення температури в місті до +38 на цьому тижні.

Традиційна літня спека нагадує про себе все яскравіше, і жителі Дніпропетровська, як звичайно, до неї не готові. Літо у великому місті – не саме приємне проведення часу, так як море чи річка приваблюють набагато більше. Як же все-таки врятуватися від палючого сонця й духоти – читайте в нашому матеріалі корисному.

1. Більше води Як заявляють медики, дорослій людині необхідно пити близько 2,8 л. води щодня (саме води, а не рідини). Мінімізуйте вживання кави, солодких напоїв, соків з великим вмістом цукру – вони негативно відбиваються на вашому здоров’ї, особливо коли стовпчики термометрів зашкалюють на максимумі. Балуйте себе любих фрешами, морсами, домашніми компотами і зеленим чаєм. Так само не забувайте якомога більше разів на день приймати прохолодний (але не холодний) душ – це призведе температуру Вашого тіла в норму.

2. Скажіть “ні” чорного кольору В підборі гардеробу будьте літніми – адже навіть офісний варіант образу можна здорово обіграти. Не секрет, що чорний колір притягує сонячні промені, і з цієї причини ви можете стати епіцентром прийому сонячного тепла. Одягайте просторі речі з натуральних легких тканин, краще бавовняних.

Найкращий порятунок від спеки – це відпочинок на морському або річковому узбережжі3. Відмовтеся від алкоголю в жаркий період дня Алкоголь не тільки прискорить зневоднення, але і “заграє” з Вашим тиском, розширюючи кровоносні судини. Вживаючи алкоголь у спеку Ви піддаєтеся ризику втратити свідомість. Вживання спиртного в задушливе час доби підвищує навантаження на серце, і цим пояснюється високий показник смертності у літній період.

4. Намагайтеся менше перебувати на сонці з 12 до 16 годин дня Якщо Ви вирішили позасмагати на пляжі або просто відпочити в компанії з друзями – радимо проміжок часу з 6 до 10 ранку та з 16 до 19 годин вечора. Денне сонце небезпечно для Вашого здоров’я, адже можна отримати сонячний удар або опік шкіри, так як доза ультрафіолету перевищує норму. При можливості намагайтеся носити головні убори – капелюхи, кепки, панами, бандани.

5. Протяг в допомогу Зазвичай ми боїмося протягів, намагаючись запобігти або ліквідувати їх прояв. У спеку ситуація складається по іншому. Для створення протягу необхідно одна обов’язкова умова — вікна вашої квартири виходять на протилежні сторони будинку. Відкрийте вікна, і це забезпечить приплив повітря по приміщенню.

Безперечно, найкращий порятунок від спеки – це відпочинок на морському або річковому узбережжі. Не забувайте про те, що за вікном літо, і пора побалувати себе відпочинком на піску біля водойми.