Чого чекають переселенці від влади

9 Липня 2015 15:56
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

У м. Дніпропетровськ Донецька міська громадська організація «Альянс» провела круглий стіл на тему: «Влада – переселенці: соціальний вибух. Чи можливо його запобігти?» в рамках проекту «Інформаційна кампанія захисту прав внутрішніх переселенців зі Сходу України».

Протягом заходу було презентовано результати громадського моніторингу діяльності органів влади, ЗМІ, соціальних мереж щодо висвітлення тематики переселенців. Громада була проінформована про проект, його цілі та завдання. Також було розкрито та обговорено теми з дотримання прав вимушено переміщених осіб, підтримки ВПО з боку влади, проблеми інтеграції ВПО в місцеві громади.

Під час заходу наголошувалося, що ВПО на сьогодні є однією з найуразливіших та незахищених верств населення, що потребує особливої уваги з боку держави.

У круглому столі взяли участь Детлеф Вольтер (генеральний консул Генерального консульства Федеративної республіки Німеччини в м. Донецьк, розташованого у м. Дніпропетровськ), Валентина Сливна (заступник директора Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА); Людмила Козловська (заступник начальника управління соціального захисту Дніпропетровської міської ради), Юрій Булах (начальник управління паспортної роботи реєстрації і роботи з громадянами з окупованих територій України ДМС України у м. Дніпропетровськ), Євген Гессен (голова громадської молодіжної організації «Суспільство німецької молоді «Данпарштадт», представник німецької некомерційної організації Asorix e.V. в Україні), представники  громадських організацій, експерти, журналісти та вимушені переселенці, які живуть у м. Дніпропетровськ.

Захід відбувся в рамках проекту «Інформаційна кампанія захисту прав внутрішніх переселенців зі Сходу України», який реалізує Донецька міська громадська організація «Альянс» за підтримки Генерального консульства Федеративної республіки Німеччини в м. Донецьк, розташованого у м. Дніпропетровськ.

                                                                                                                                        Віра Касьянова.