Під Дніпропетровськом пройшов сімейний риболовний фестиваль учасників АТО «Оберіг»

13 Липня 2015 17:35
facebook.com

facebook.com

Активісти «Рибальскої сотні» разом зі «Спілкою рибалок України» вигадали незвичайну, але дієву програму реабілітації для бійців АТО, які нині проходять курс лікування у шпиталі. Разом з волонтерами та за підтримки Благодійного фонду Бориса Філатова для учасників бойових дій влаштували рибальский фестиваль.

«Суть этого проекта в том, чтобы привозить ребят, которые проходят реабилитацию в госпиталях и санаториях Украины, на рыбалку. Для того, чтобы они отдыхали в течение дня на локации, чтобы они контактировали с природой, получали позитивные эмоции и чувствовали, что они кому-то нужны», — пояснює Володимир Степаненко, координатор проекту «Риболовна реабілітація учасників АТО».

Близько восьмидесяти бійців та членів їх сімей взяли участь у риболовному фестивалі.

«Вода, солнце, рябь на водной глади, камыши — лучшей реабилитации невозможно придумать даже для просто человека, а человеку, который имеет психологическую травму, я думаю, это поможет восстановиться и вернуться к нормальной жизни», — говорить Геннадій Глядчишин, голова Благодійного фонду Бориса Філатова.

Бійці такою ініціативою залишилися задоволені. Тим паче, що багато хто з них і до подій на сході захоплювалися риболовлею.

Катя та Поліна — одні з наймолодших волонтерів. Дівчата з зими допомагають бійцям у шпиталі. І сьогодні вони теж долучилися до рибацьго фестивалю. Рибалили вперше  і, хоча виходило не все, дівчата залишилися задоволеними.

Наступний рибальський реабілітаційний фестиваль у Дніпропетровську планують провести 26 липня. В ньому, разом з бійцями АТО, візьме участь і Борис Філатов.