Кому в Дніпропетровській області не загрожує мобілізація

24 Липня 2015 10:20
dumskaya.net

dumskaya.net

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 570-Vі “ПРО внесення зміни до статті 23 закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” про звільнення від призову на військову службу під час мобілізації окремих категорій педагогічних, наукових і науково-педагогічних працівників”.

Призову на військову службу не підлягають студенти, аспіранти і докторанти, а також наукові та науково-педагогічні працівники. “Повернуто з підписом від Президента”, – йдеться в статусі проходження документа на сайті верховної Ради.

Закон встановлює, що “призову на військову службу під час мобілізації не підлягають:

– студенти, аспіранти і докторанти, які навчаються на денній формі навчання;

– наукові та науково-педагогічні працівники, які мають вчене звання та/або науковий ступінь і працюють у вищих навчальних закладах, наукових установах та організаціях за основним місцем роботи не менш ніж на 0,75 ставки”.

Законом також встановлено, що військовослужбовці з числа осіб, зазначених вище, призвані на військову службу за призовом при мобілізації, в період до набрання чинності цього закону, підлягають звільненню, якщо вони не висловили бажання продовжувати службу.