Набір в патрульну службу Дніпропетровська: без цивільних і високих зарплат

24 Липня 2015 08:13
motortv.com.ua

motortv.com.ua

Новий патруль почне працювати вже в наступному місяці

У Дніпропетровську в п’ятницю почали набір у нову патрульну службу, яка, як обіцяють у міністерстві, стане основою для нової української поліції. На відміну від Києва, у Дніпропетровську в патруль набирають співробітників райвідділів та ДАІ, нові кадри з числа “цивільних” з юридичною освітою в патруль поки не беруть.

Патрульна служби запрацює в серпні

Як розповів кореспонденту “Сегодня.ua” начальник ЦГЗ облУМВС Олексій Щарбатов, наказу про набір в патрульну службу поки немає, проте в обласному управлінні міліції прийняли рішення розпочати набір співробітників з числа правоохоронців. Міліціонери сформують кілька екіпажів патрульної служби, яка почне патрулювати райони міста.

“Ми тільки в п’ятницю почали формувати екіпажі. Поки буде декілька екіпажів, які ми зможемо забезпечити необхідною технікою, обладнанням, машинами. Вони патрулюватимуть Кіровський і Бабушкінський райони”, – розповів міліціонер.

Таким чином, в серпні в Дніпропетровську з’являться експериментальні екіпажі патрульної поліції, правда, зі “старими кадрами”. У міліції обіцяють приймати в патруль тільки своїх кращих співробітників.

“До складу нового підрозділу увійдуть кращі співробітники патрульної служби, Державтоінспекції та служби дільничних інспекторів міліції”, – повідомляють в міліції.

Без “цивільних” і з маленькою зарплатою

Без наказу міністерства, приймати “цивільних” до дніпропетровського патруля не можуть. Як говорить Олексій Щербатов, щойно МВС видасть наказ, почнеться відбір в нові екіпажі патрульної служби. Вже в них мають шанси увійти звичайні дніпропетровці з вищою юридичною освітою.

“У серпні почнуть працювати перші патрулі з правоохоронців. А вже у грудні будуть сформована патрульна служба з цивільними. Поки накази не готові, не готова програма підготовки, все знаходиться на стадії розробки”, – говорять в облУМВС.

Всього на роботу в дніпропетровський патруль візьмуть 1000 осіб. Новим патрульним обіцяють платити по 8000 гривень на місяць. Правда, експериментальні екіпажі це не стосується.

“Ті, хто почнуть працювати вже в серпні, будуть з меншою зарплатою. Зараз це питання вирішується і розглядається. Офіційно патруль запрацює тільки в кінці року, тому й високі зарплати (8000 гривень) з’являться в той час”, – кажуть у міліції.

Навчання та вимоги до кандидатів

Кандидати в експериментальну патрульну службу вже пройшли відбір у громадськості. “Нових співробітників патрульної служби тестували заступник голови консультативно-експертної ради при ГУМВС в області Юрій Немикін, член ради, голова громадського об’єднання “Майдан Січеслав” Віктор Романенко та інші”, – повідомляють в міліції.

У кандидатів в патруль перевіряють декларацію, тестують на знання законів. Є також і вимога за віком – не старше 35 років.

“До кожного кандидата особливе ставлення. Кожного ретельно перевіряє і громадськість, і правоохоронці. В патруль потраплять лише найкращі. Набір тільки почався, складно поки говорити про те, скільки людей не пройдуть тести та іспити, але такі будуть”, – говорять в ЦГЗ.

Тих, хто пройдуть фізичні тести і здадуть всі іспити, очікує кілька етапів підготовки в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Тут для патрульної служби розробляють спеціальну програму. Обіцяють підготувати як фізично, так і інтелектуально.

Однак, програма підготовки патрульної служби досі не готова, також до кандидатів у нову службу немає сформованих вимог. Олексій Щербатов каже, підготовка нового підрозділу – справа складна і вимагає багато часу. У дніпропетровських правоохоронців є час до кінця грудня.

В облдержадміністрації обіцяють: патруль замінить ДАІ та ППС, проте в МВС поки про це не думають. “Це буде всього лише один підрозділ. Все це вимагає довгого часу і поки складно про це говорити”, – сказав Щербатов.

Чи звільнять співробітників ДАІ і ППС старше 35 років (вони не можуть брати участь у відборі в патруль), або ж переведуть в інші підрозділи, поки невідомо.

“У нас поки про це не йдеться. Знаємо, що почався відбір, ті, хто захоче, будуть брати участь у відборі, інші працюють, згідно з посадовими інструкціями. Поки ніхто нікого не звільнив, а далі буде видно”, – прокоментували ситуацію в ДАІ.

 

Джерело: Сегодня