За перші два тижні вступної кампанії до вишів Дніпропетровщини надійшло понад 115 тис заяв від абітурієнтів

25 Липня 2015 08:38
0472.ua

0472.ua

На Дніпропетровщині триває вступна кампанія. У приймальних комісіях 78 обласних вузів зареєстровано понад 115 тис. заяв, понад 35 тис. з них надійшли в електронному форматі.

Серед вступників понад 20 демобілізованих бійців АТО. Вони будуть надходити лише за іспитів.

«Сьогодні завершився прийом документів для вступників на базі освіти молодшого спеціаліста. Для інших абітурієнтів кампанія триватиме до 31 липня. Ми вже маємо рекордну кількість заявок – понад 115 тис. У вузи також звернулися понад 20 демобілізованих військовослужбовців і понад 2,5 тис. абітурієнтів із зони АТО», – зазначила начальник відділу науки та вищої освіти департаменту освіти та науки ОДА Ірина Шумик.

Демобілізований боєць АТО Петро в цьому році поступає в Дніпропетровський університет імені. Олеся Гончара. Майбутню профессиию хлопець хоче пов’язати з юриспруденцією.

«Я закінчив школу ще в 2008 році, і потім пішов в армію. Ця можливість надходження – для мене великий шанс. Завтра починаються іспити – іноземний, український і історія України. Найбільше переживав за англійський», – розповів Петро.

Серед абітурієнтів ДНУ і демобілізований боєць 39-го батальйону територіальної оборони Сергій. Каже, обрав цей навчальний заклад, тому що тут навчається донька. Якщо іспити будуть здані успішно, Сергій сподівається навчитися менеджменту.

«Я вирішив вчинити після того, як дізнався про цю державну програму. До цього просто не було ні часу, ні можливості. Зі мною здають іспити двоє моїх побратимів. Складнощів при подачі документів не було. Єдине, що готуватися до іспитів звичайно непросто, але мені допомагає дружина», – зізнався Сергій.