Малий і середній бізнес звільнили від установки касових апаратів

28 Липня 2015 08:00
maub.com.ua

maub.com.ua

Головний державний ревізор інспектор відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок управління податкового та митного аудиту Мажаев Геннадій розповів, що 23 липня набув чинності Закон, згідно з яким підприємці 1 групи, а також 2 і 3 груп єдиного податку з доходом до 1 млн грн звільнені від обов’язку застосування РРО.

Про це він розповів на прес-конференції

«В даний час перша-третя групи платників єдиного податку не зобов’язані використовувати касові апарати в господарській діяльності у випадках, якщо вони ведуть торгівлю на ринках, що продають товари власного виробництва, надають побутові послуги населенню. Проте вже з 1 липня 2015 року платники третьої групи, а з 1 січня 2016 року – платники другої групи повинні використовувати реєстратори розрахункових операцій (касові апарати) при проведенні розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», – розповіли він.

Геннадій Мажаев зазначив, що змінить закон. Дозволено не застосовувати РРО платникам єдиного податку: першої групи; другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн. У разі перевищення застосування РРО є обов’язковим. Застосування реєстратора розрахункових операцій починається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, і продовжується у наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

2) виключена норма про обов’язкове зберігання в КОРО фіскальних чеків (для суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та / або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу.)