Дніпропетровські лікарі роблять поранених військових «титановими»

1 Серпня 2015 11:03
ukranews.com

ukranews.com

Між тим в обласну лікарню Мечникова вночі доставили двох важкопоранених бійців. Більшість солдатів, яких привозять з сходу, мають осколкові черепно-мозкові поранення. 

Медсестра веде Андрія в операційну. Через кілька хвилин йому зроблять титанову пластику. До того, що він стане титановим, хлопець ставиться з гумором. Адже говорить, найстрашніше вже позаду. У грудні минулого року в бою в Пісках боєць отримав осколкове черепно-мозкове поранення. Андрій зізнається – тут, у Мечникова, його витягли з того світу.

Лікарі кажуть, операції з імплантації титанових імплантатів ризиків не несуть. Тривають від півтора до 2 годин. Все залежить від частини тіла, яка потребує пластики.

Котову Олександру подібну операцію провели в четвер. Вже сьогодні він відчуває себе добре і міркує про повернення на фронт. З журналістами не говіркий, тільки каже, що потрібно трохи сил набратися.

В обласній лікарні «титановими» стали вже 28 військових. Медики провели майже три десятки операцій з імплантації титанових імплантатів. І це не все. Поранені продовжують прибувати. Цієї ночі у Мечникова доставили ще двох поранених.

Ніяких прогнозів медики не дають, кажуть, що роблять все можливе. Крім військових проводять в лікарні і огляд переселенців. Людмилу привезли сюди з Красноармійська тиждень тому. Після обстеження пацієнтку терміново відвезли в реанімацію. Їй діагностували гігантську пухлину. Її вже видалили.

Тільки за останній місяць обстеження в обласній лікарні пройшли понад 250 переселенців зі сходу та Криму.