Дніпропетровськ більше не є під загрозою катастрофи

3 Серпня 2015 11:13
ukr.segodnya.ua

ukr.segodnya.ua

Через обмеження поставок електроенергії Південмашу з 15 липня підприємство живиться лише по одній лінії з чотирьох наявних. Цехи не працюють. Але найгірше, що могло статися – це те, що відсутність охолодження сховищ компонентів ракетного палива, які знаходяться на території підприємства, могло призвести до викиду в атмосферу токсичних парів. Температурний режим зберігання компонентів – від -5 до +15 градусів.

-На підприємстві дійсно зберігається близько 100 т особливо небезпечних високотоксичних речовин, – підтвердив помічник Генерального директора ДП «Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод імені. А. М. Макарова» з загальних питань Володимир Ткаченко. – Керівництву підприємства і нашим технічним службам терміново довелося шукати технічні можливості для збереження режиму термостатування. В результаті це вдалося і зараз ніякої небезпеки немає.

Однак завод простоює. За однією задіяної лінії забезпечується електропостачання лише прилеглих до підприємства районів і суборендарів.

-Ми не платимо не тільки Дніпрообленерго, а все, тому, що завод опинився в серйозній кризі, – пояснює Володимир Ткаченко. – Ні відвантаження продукції, немає замовлень, наш ринок обрушився. Зараз ведуться переговори, наше керівництво пояснює ситуацію керівництву Дніпрообленерго, але дії це поки не мало. Зі свого боку ми інтенсивно ведемо роботу для отримання замовлень.