У Дніпропетровську перейменують 54 вулиці і один парк

4 Серпня 2015 10:54
timeua.com

timeua.com

У минулу п’ятницю міська комісія з перейменування прийняла рішення про зміну назв 54 дніпропетровських вулиць і одного парку, який поки носить ім’я революціонера Петра Воронцова. Він, згідно з рішенням комісії, повинен бути перейменований в «Сагайдак». Також, крім інших, нові назви на папері отримали вулиця Куйбишева, що стала вулицею Володимира Винниченка, провулки Радянський (тепер — Феодосія Макаревського) та Ілліча (новий варіант — Пилипа Орлика).

У комісії відзначають, що прийняті рішення — не остаточні, їм належить пройти стадію громадських слухань, запланованих на кінець серпня. Після цього комісія збереться ще двічі — 4 вересня для розгляду протоколів слухань і 9-го для прийняття остаточних рішень, за які потім ще повинні будуть проголосувати депутати.

Тих жителів Дніпропетровська, які проживають на вулицях, які підлягають перейменуванню, влада просить не турбуватися. Як розповіли в міськраді, міняти документи городянам потрібно буде тільки у випадку, якщо вони захочуть здійснити які-небудь дії зі своєю нерухомістю, наприклад, продати або обміняти.

Нагадаємо, що на сайті міськради триває опитування за нову назву самого міста. Лідирує нинішня  (45%) назва Дніпропетровськ. У найближчих конкурентів — Січеслава і Дніпра — по 26% і 24%.

Джерело: 9 канал