Як отримати землю в Дніпропетровську учасникам бойових дій

6 Серпня 2015 16:00
versii.if.ua

versii.if.ua

У Дніпропетровську учасникам бойових дій та членам сімей загиблих видано 232 дозволу на розробку проекту землеустрою під будівництво індивідуальних житлових будинків та 2 дозволи під будівництво гаража і під садівництво. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської міської ради.

«З отриманим дозволом необхідно звернутися в землевпорядну організацію для розроблення проекту землеустрою. Готовий проект погоджується в Головному архітектурно-планувальному управлінні і Державному земельному агентстві. Після цього рішенням сесії міської ради земельні ділянки передаються у власність зазначеної категорії осіб», – зазначив заступник начальника управління корпоративних прав департаменту міської ради Вадим Березень.

На сьогодні в реєстрі для оформлення земельної ділянки перебувають близько 900 осіб-учасників бойових дій і членів сімей загиблих.

Для отримання ділянки зазначеної категорії осіб необхідно звернутися до департаменту корпоративних прав та правового забезпечення міської ради для включення до відповідного реєстру. Якщо знайдений вільна земельна ділянка, пишеться відповідну заяву, надається копія паспорта, ідентифікаційного коду, зйомка місцезнаходження вільної земельної ділянки, а також посвідчення учасника бойових дій або довідка учасника АТО. З-за неможливості проведення інвентаризації вільних земельних ділянок процес їх виділення йде не так швидко, однак ухвалений план зонування території міста прискорить цей процес.