В рамках профорієнтаційного заходу «Місто професій» рятувальники приймали на роботу маленьких фахівців

10 Серпня 2015 11:24
tvoemisto.tv

tvoemisto.tv

в місті Дніпропетровськ за підтримки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області пройшов перший Всеукраїнський профорієнтаційних захід «Місто професій». Метою організаторів було ознайомити дітей з різноманітними спеціальностями та надати їм можливість спробувати себе в справжній роботі, отримати першу умовну заробітну плату та, можливо, визначитись з майбутнім життєвим шляхом.

Цей захід викликав неабияке зацікавлення у мешканців Дніпропетровщини, на майданчику біля Дніпропетровської обласної державної адміністрації зібралося багато дітей різного віку, їх батьків, а також роботодавців. Від Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області було представлено 10 рятувальних професій: пожежний, водолаз, рятувальник, піротехнік, диспетчер, зв’язківець, інспектор, психолог та інші. Діти мали можливість не лише побачити як працюють фахівці ДСНС, а також пройти майстер-класи, «влаштувались на роботу» та отримали першу зарплату, яку потім могли витратити на солодощі.

Начальник Головного управління Андрій Кульбач особисто видав перші паспорти малечі, яка відкрила профорієнтаційний захід. Він зазначив, що сьогодні усі присутні можуть переконатись, що професія рятувальників не лише героїчна та романтична, а дуже складна та відповідальна.

«В цей час, коли частина рятувальників проводить тут дитячий захід, вогнеборці на бойовому чергуванні врятували четверо людей на пожежі, з яких одна дитина. Ми завжди готові прийти на допомогу мешканцям нашої області», – розповів Андрій Кульбач.

Діти проявили неабияку зацікавленість до спеціальностей Служби порятунку та чергою вишикувались біля майданчиків ДСНС. Окрім цього, допомогу рятувальникам надали волонтери загону Червоного Хреста, які навчали малечу надавати першу допомогу постраждалим при надзвичайних подіях.

Окрім рятувальних, на заході були показані професії продавця, журналіста, будівельника, криміналіста, поліцейського, кінолога, кондитера, стоматолога та багато інших.

Пройшовши такі майстер-класи, діти втомленими але щасливими виходили з «Міста професій». В свою чергу батьки зазначили, що захід став гарною можливістю втілити дитячі мрії в життя, отримати безліч вражень в одному місці.

Одягнені в бойовий одяг, діти вчилися ліквідовувати пожежу з допомогою вогнегасника, ранцевої модульної установки «АЙФЕКС» та пожежного ствола, гасили кошмою одяг на потерпілому, рятували потопаючого за допомогою кінця Александрова, здійснювали переправу на мотузковому містку, шукали вибухівку міношукачем, заводили пожежний автомобіль та включали сирену. Фахівець з радіохімічної безпеки навчили «маленьких працівників» вимірювати радіаційний фон та користуватися метеокомплексом. Психологи показали прийоми проведення тестування та визначати психічні стани постраждалого. А зв’язківці та диспетчера продемонстрували діткам як виходити в ефір та приймати тривожні виклики.

Також цього дня всіх бажаючих рятувальники запрошували відвідати виставку пожежно-рятувальної служби, фахівці якої розповідали численним відвідувачам про історію пожежної охорони Дніпропетровщини.

Батьки, діти, рятувальники та організатори заходу зійшлися на спільній думці, що такий захід носить не лише пізнавальний, але й профілактичний характер. Знайомлячись з різними соціально важливими професіями, діти вчаться поважати їх, цінувати безпеку, відповідально ставитися до рекомендацій фахівців. Присутні висловили побажання, щоб такі заходи стали для області традиційними.

 

Джерело: МНС