П’ять продуктів, які охолоджують і допомагають перенести спеку

11 Серпня 2015 09:48
rework.com.ua

rework.com.ua

Щоб навіть у спекотні дні залишатись активним і чудово почуватись — потрібно знати декілька секретів про продукти, які рятують організм від зневоднення.

Вода

Під час спеки тіло людини втрачає особливо багато рідини. Навіть незначне зневоднення позбавлятиме людину енергії та викликатиме відчуття втоми. Порада проста — пийте багато води.

Кавун

Перемогти спрагу і справитись зі спекою допомагає кавун. Схожу функцію виконують також персики, нектарини і сливи. Ці фрукти легко засвоює організм, не перегріваючись при цьому.

Огірок

Цей овоч справді дарує ефект прохолоди. Такі ж властивості мають помідори, селера і зелень. Поєднання цих овочів може стати чудовим літнім салатом.

Гаспачо

Цей холодний іспанський суп з перетертих помідорів також може врятувати від спеки. Це гостра страва, але функція перцю — охолоджувати. Від споживання гострої їжі людина пітніє, а це означає, що відбувається охолодження тіла. Цим можна пояснити і те, що кухня багатьох спекотних країн гостра і з великою кількістю прянощів.

Риба і боби

Вживання м’яса у спекотну погоду ще більше зігріває і підвищує температуру тіла. Тому у цьому випадку краще замінити м’ясо на рибу або обрати бобові як рослинне джерело білка.