Топ-7 продуктів для безпечної засмаги: захист від шкідливого випромінювання

11 Серпня 2015 17:15
tochka.net

tochka.net

Любиш ніжитися на сонечку, а після демонструвати оточуючим шоколадну засмагу? Але ж ти пам’ятаєш, що ультрафіолетове випромінювання не таке вже й нешкідливе. Від нього зневоднюється і швидко старіє шкіра, втрачає пружність, з’являються «гусячі лапки» навколо очей і пігментні плями по всьому тілу… Неприємно, правда?

Але ми знаємо як боротися з сонцем, отримуючи від нього тільки найкорисніше, за допомогою простих продуктів харчування. Вони захистять шкіру і волосся і продовжать стійкість твоєї засмаги.

Зелений чай

Безпечна засмага

Крім того, що зелений чай чудово втамовує спрагу, він ще й багатий антиоксидантами. Вони помітно знижують ризик пересушування і в’янення шкіри.

Цитрусові

Безпечна засмага

У цитрусових закладений багатий вітамінний комплекс і потужний антиоксидант – аскорбінова кислота, а найважливіше: вони багаті Д-лімоненом. Вчені прийшли до висновку, що у людей, які регулярно вживають цитрусові, ризик розвитку раку шкіри знижується на 34%.

Морква

Безпечна засмага

Всім відомо, що морква робить колір засмаги більш яскравим. Як і будь-які інші помаранчеві фрукти та овочі, морква багата бета-каротином, провітамін А, який вкрай важливий для формування і росту клітин шкіри.

Листова зелень

Безпечна засмага

Шпинат, листова капуста, мангольд, рукола є головними джерелами антиоксидантів лютеїну і зеаксантину, які зупиняють процес руйнування клітин шкіри під впливом УФ-променів.

Солодкий перець

Безпечна засмага

Червоні солодкі перці також багаті провітаміном А. Вчені вважають, що для ефекту і максимального захисту важлива не стільки доза, скільки тривалість прийому корисної і багатою вітамінами їжі. Так що краще додавати болгарський перець в салат щодня, чим з’їсти за раз тижневий запас.

Лосось

Безпечна засмага

Червона риба – чудове джерело омега-3 жирів, які не тільки надають шкірі здорового вигляду, роблячи її більш пружною і живлячи, але і запобігають розвитку ракових клітин на рівні ДНК.

Волоський горіх

Безпечна засмага

Волоські горіхи – одні з улюблених і найпопулярніших продуктів в рекомендаціях дієтологів і нутриционистов. Горіх багатий маслами, живить і зволожує шкіру. Омега-3 в його складі діє як антиканцероген, а комплекс макро- і мікроелементів допоможе зняти запальні процеси.

Їж здорово, але не забувай і про креми з УФ-протекторами, зволожуючі лосьйони ісонцезахисні окуляри.

Джерело: tochka.net