Здай кров — врятуй життя

13 Серпня 2015 11:34
naiau.kiev.ua

naiau.kiev.ua

Дніпропетровська обласна станція переливання крові знову провела чергову акцію, бо в засіках — пусто

Донорів, кажуть, катастрофічно не вистачає. Сьогодні кров збирали для обласної лікарні імені Мечникова, до якої направляють найтяжчих поранених у зоні АТО. Окрім того, медзаклад приймає й тяжких хворих зі всього регіону.

Багато людей не наважуються стати донорами, бо бояться болю. Однак навіть ті, які приходять вперше, запевняють : перетерпіти можна, ще й солодко, адже після здачі крові вас завжди пригостять смаколиками.

Прийти та здати кров Настю вмовила її подруга Вікторія. Батько Віки зараз на передовій боронить кордони держави. Сама вона каже: сприйняття ситуації з нестачею крові зовсім інше, коли ти розумієш, що у будь-який момент вона може знадобитися близькій людині.

Однак кров донори здають не тільки через те, що у зоні АТО зараз знаходяться їхні родичі чи друзі. Кажуть: життя незнайомої людини таке ж дороге, як і життя знайомих бійців.

Лікарі тим часом бідкаються: кількість людей, які потребують переливання, збільшилася у два-три рази. У той час, донорів у стільки ж поменшало. Запевняють: це стандартна ситуація для цієї пори року. Восени ситуація вирівняється. Але кров із негативним резус-фактором украй необхідна просто зараз.

Сьогодні донорів скликали на допомогу пацієнтам обласної лікарні імені Мечникова. Головний лікар медзакладу Сергій Риженко говорить: хоча кров і потрібна, його не зовсім радує те, що для волонтерів лікарня стала ніби стендом для акцій по збору крові.

Зараз у лікарні — близько півсотні поранених вояків. Більшість із них у важкому стані, деякі не можуть говорити. Подякувати за всіх, кому зробили переливання та таким чином урятували життя, вирішив дніпропетровець, який потрапив під обстріл у Донецькій області.

У планах «мечниківців» провести свою, окрему акцію зі збору крові у вересні.

Джерело: 9 канал