Професійно-технічна освіта – важлива складова освітньої системи

4 Жовтня 2015 11:24

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2 жовтня 2015 року виповнилося 75 років з дня створення державної системи професійно-технічної освіти. Уже не один десяток років професійно-технічна освіта є не лише однією з важливих складових освітньої системи, а й історією народу, його економічного потенціалу.
На сьогодні система формування трудового робітничого потенціалу готується до чергових змін, спрямованих на інтеграцію з вищою освітою, демократизацію навчально-виробничого процесу, задоволення регіональних потреб ринку праці, розвитку ресурсів особистості. Виконавцем усіх завдань ПТО протягом всієї історії є її працівники, ветерани та актив – головна цінність сфери.
Цього року за ініціативою Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської асоціації працівників профтехосвіти (далі ДОО ВАПП), Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровської області та ветеранів ПТО відбулася урочиста зустріч керівництва департаменту освіти і науки ОДА на чолі з Олексієм Полторацьким з активом та ветеранами ПТНЗ Дніпропетровщини з нагоди відзначення 75-річниці створення системи ПТО.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Гостей з усієї області зустрічала, разом з колективом, директор Центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу, відмінник освіти України, депутат Індустріальної районної у місті ради, педагог з великим досвідом Інна Василівна Войтович.
Студенти Центру професійно-технічної освіти туристичного сервісу, як завжди, здивували гостей своєю майстерністю.

В рамках заходу відбулися вшанування ветеранів та кращих працівників профтехосвіти регіону. Педагогам вручили нагороди та подяки департаменту освіти і науки облдержадміністрації, навчально-методичного центру профтехосвіти, ДОО ВАППТО за багаторічну та сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток у професійно-технічної освіти.
Гостям презентвали фотоальманах «Профтехосвіта Дніпропетровщини: Історія та сучасність (фотофакти)». Потім відбувся святковий концерт.

З нагоди відзначення важливої події в усіх професійно-технічних навчальних закладах області протягом вересня-жовтня місяця пройдуть заходи по відзначенню 75-річчя системи ПТО

Відзначення 75-річчя створення державної системи профтехосвіти повинно бути приводом ствердження її значення у суспільстві.

                                                                                                               Віра Касьянова.