Українські лікарі взяли участь у щорічній конференції проктологів Франції

10 Грудня 2015 10:45

____ 3Минулого тижня делегація українських лікарів взяла участь у Щорічній конференції проктологів Франціі “Journees de colo-Proctologie 2015”. Конференція проходила в Парижі.
– Захід проводився на високому рівні, – розповідає Президент Асоціації лікарів – ендоскопістів України, заслужений лікар України, доктор медичних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділення ендоскопічної діагностики та малоінвазивної хірургії Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, головний науковий співробітник Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Нікішаєв.
Європейські медики представили цікаві доповіді з локального лікування раку прямої кишки, хронічного геморою, лікування колостазів, діагностики мікроколітів.
Для українських лікарів участь у такому медичному заході міжнародного рівня є надзвичайно важливою. Мої колеги багато працюють, забезпечують висококваліфіковану фахову допомогу пацієнтам, розробляють та впроваджують сучасні методи діагностики та лікування і повні наснаги розвивати свої професійні можливості.
Адже довгий час відсутність доступу до наукової інформації, іноземної літератури, можливості стажуватися за кордоном ускладнювала навчання і вдосконалення навичок.
Медичні обстеження, маніпуляції та операції постійно еволюціонують, що призводить до необхідності переосмислення та вдосконалення їх виконання.
З’явилися принципово нові технології надання якісної медичної допомоги, проведення точної діагностики, успішних лікувальних втручань з одночасним забезпеченням максимальної безпеки і комфорту для пацієнта і зведення до мінімуму ризику можливих ускладнень. Це допомагає скоротити перебування пацієнта в лікувальному закладі, покращує якість його життя, попереджає інвалідізацію.
Тож подібні зустрічі з закордонними колегами, безсумнівно, дають позитивні результати. Адже розвиток технологій, поява нового інструментарію вимагають постійного ознайомлення і навчання роботі на ньому. Завжди цікаво обмінятися досвідом та навчитись чомусь новому.
Наша країна переживає зараз важкі часи. Сподіваємося, що настане час, коли лікарі будуть працювати в належних умовах на сучасному ендоскопічному обладнанні, гідно представляти свою країну на міжнародних форумах, надавати ще більш якісну ендоскопічну допомогу населенню.
IMG_5964Велике враження на українську делегацію справила Ейфелева башта, яка до терактів 13 – го листопада у Парижі була підсвічена з усіх сторін кольорами національного прапора України. Після 13 – го листопада башта, з боку р. Сена освітлюються кольорами французького прапору, а з боку Марсового поля – кольорами українського прапора. Французи розуміють ту біду, яка спіткала Україну, підтримують наше бажання якнайшвидше зупинити війну на нашій землі. В знак солідарності Франції і України Ейфелева башта горить жовто – блакитними вогнями.
До речі, повернувшись додому, наші лікарі були неприємно здивовані, дізнавшись про те, що не тільки російські, а й вітчизняні інтернет – сайти називають цю інформацію фейком. Адже на згадку про поїздку до Франції у всіх залишилися власноруч зроблені фотознімки, де Ейфелева башта – в жовто – блакитному сяйві.
Віра Касьянова

На фото : Володимир  Нікішаєв; красуня Ейфелева башта.