Подробиці і версії вбивства екс-директора «Слов’янки»: що означає розстріл бізнес-вумен у Дніпропетровську

18 Грудня 2015 20:19

zzУ Дніпропетровську розстріляли колишнього директора «Слов’янського ринку» Олену Здоровець. Про це повідомила начальник відділу комунікацій ГУ Національної поліції в області Ганна Старчевська.

Сталося це близько 18:00 у середу біля офісної будівлі на вулиці Благоєва. Там перебувала фірма, якою керувала жінка. Олена вийшла з офісу і села на переднє пасажирське сидіння в свій автомобіль марки «Lexus». Особистий водій, який за сумісництвом був охоронцем убитої, якраз завантажував пакети в багажник. У цей момент до жінки підбігли двоє чоловіків і розстріляли її впритул. Водій почув крик, але коли підбіг до неї, нападники вже зникли з місця злочину.

48-річна жінка отримала 8 вогнепальних поранень у голову, живіт і груди, від яких померла на місці.

Відкрито кримінальне провадження, слідство розглядає всі версії, починаючи від професійних зв’язків та особистого життя.
Це вбивство демонструє кримінальний цинізм, що підживлюється великою кількістю безконтрольної зброї, наявністю людей-убивць і безхребетність державної влади.

Діяльність загиблої не була чистою. Вона проходила в найбільш криміналізованих сферах бізнесу, таких як торгівля нафтопродуктами, металом і продажем торгових місць на ринках.

«Проти мене було порушено кримінальну справу, яку було пов’язано з моєю діяльністю на Макіївському меткомбінаті. Після цього я дала собі слово не мати з металом ніяких справ і навіть користуватися лише пластиковими виделками. Слово метал при мені не вимовляєте. Якщо ж серйозно, то тяглося вона занадто довго і по закінченню чотирьох років була закрита за відсутністю складу злочину », – розповідала Олена Здоровець запорізьким журналістам, пише zabeba.li.

Найтриваліший період часу діяльність пані Здоровець була пов’язана з ринками. Вона керувала в Дніпропетровську ринком «Слов’янський», а потім проектувала і будувала у Дніпропетровську дуже знаковий, великий об’єкт – Слов’янський Базар. За її словами, «була власницею на 50% цього закладу, плюс суміщала посаду і виконувала роботу генерального директора».

За її керівництва наметовий ринок «Слов’янський» згорів вщент. Офіційна версія визнала причиною загоряння необережне поводження з вогнем. Сама ж Олена Здоровець так пояснювала причину пожежі: «продавець кіоску № 11 залишила робоче місце без нагляду під час роботи свого обладнання. Олія у фритюрниці розігрілося до критичної температури і загорілося. Продавець, повернувшись до кіоску, намагалася самостійно погасити вогонь. Жінку охопила паніка. Великою помилкою було те, що вона вилила на розпечену і вже палаючу олію відро холодної води. У результаті вся ця маса перетворилася на кульову блискавку. Вогонь злетів у повітря і полум’я охопило стелю і стіни».

Однак подейкували, що ринок згорів підозріло «вчасно». Якраз у той час міська влада зачищала центральну частину міста від невпорядкованої торгівлі.

Був у покійної і свій власний бізнес. Серед приблизно десятка підприємств, якими вона керувала, Олені Здоровець належала половина агентства нерухомості «Орегон», зареєстрованого у Дніпропетровську за адресою вул. Леніна, 21. Там же розташовувалося ТОВ «Корал Технологія», в якому підприємниці належала частка 45%. Профіль діяльності цього підприємства – випуск хімічної продукції.

У ялтинській Массандрі пані Здоровець належало 40% ТОВ агентства подорожей ТОВ «гексаполіс».

Крім того, їй належала частина офісного комплексу на вул. Благоєва, 31, біля якого було скоєно вбивство. Одним з основних власників цієї будівлі значиться «Український медіа холдинг». Тут же розташовуються офіси, що належать холдингу дніпропетровської редакції «Комсомольської правди» і рекламного видання «Безкоштовно Завжди».

Журналісти кажуть, що Олена Здоровець виглядала дуже демократично на тлі фешенебельного офісного комплексу і співробітників,що з нею прцювали, й була з усіма привітна. А колеги вбитої в один голос заперечують наявність у неї ворогів і проблем, пов’язаних із бізнесом.

Можливо, що вбивство пов’язане із запорізьким періодом діяльності Олени Олексіївни. Минулої осені «Наші гроші» написали, що щонайменше 1720000 грн., виділених місцевою владою на ремонт і реконструкцію запорізьких ринків, повинні були дістатися ТОВ «Буд-енерго-стандарт», яке на той момент фігурувало в справах про фіктивне підприємництво та діяльність конвертаційного центру. Частина цих грошей вже була освоєна на різних ремонтах.

Однак пані Здоровець пропрацювала в Запоріжжі всього лише кілька місяців. Тому не можна стверджувати, що саме нею і були укладені договори з підозрілою фірмою.

Ще одна версія пов’язана з дніпропетровською «Слов’янкою». Убитій нібито належала частка в ТОВ «Слов’янський базар». Але й тут достовірної інформації вкрай мало. Тож розкрити це вбивство буде дуже складно.

Джерело: zabeba.li