Депутатський розкол: виїзна сесія частини дніпропетровської міськради, сховавшись у замінованій райраді, обрала собі секретаря

29 Грудня 2015 12:07

2015-12-29_10-39-59Виїзна сесія Дніпропетровської міської рада вранці у вівторок обрала своїм секретарем Загіда Краснова (“Громадська сила”).
Коли депутати зібралися у сесійній залі, в поліцію надійшов дзвінок про замінування будівлі районної ради.

1936583_938709329545998_4918886581504536529_nПісля проведення заходів з пошуку вибухових речовин, виїзна сесія продовжилася. І депутати все ж вибрали Загіда Краснова.


За нього проголосували 35 депутатів з 35 присутніх.

У той же час мер Борис Філатов заперечує проти цієї кандидатури. Він готовий погодитися з будь-якою іншою персоною, тільки не з кандидатурою Краснова.
З квітня 2008 року Краснов займає пост голови наглядової ради відкритого акціонерного товариства “Дніпропетровський стрілочний завод”.

В.о. заступника міського голови Олександр Санжара заявив, що регламент «не передбачає проведення будь-яких засідань поза залою пленарних засідань» і ця сесія незаконна.

«Сьогодні депутатам почали приходити смс повідомлення. У них повідомляється про те, що відбудеться сесія Дніпропетровської міськради в приміщенні Амур-Нижньодніпровського райради. Там буде позачергова сесія. Підписано повідомлення депутатом міськради Збарською. Необхідно відзначити, що існує процедура скликання сесії і процедура проведення. Така процедура

передбачається Законом України «Про місцеве самоврядування» та передбачається регламентом міської ради. Ми уважно подивилися регламент – він не передбачає проведення будь-яких засідань за межами залу пленарних засідань.

Відповідно скликання сесії, а вірніше розсилка смс повідомлень про те, що сесія десь відбудеться, це не більше ніж особиста ініціатива певної людини », – заявив в.о. заступника Дніпропетровського міського голови Олександр Санжара. Правом скликати сесію володіє мер – сказав Олександр Санжара. Депутати можуть брати на себе такі повноваження тільки в тому випадку, якщо міський голова необгрунтовано відмовляє в її проведенні. «Потрібно розуміти, що« Опозиційний блок »запропонував скликати сесію на 28 грудня, але сесія була скликана ще раніше – 21 грудня і всі питання, про які просили депутати, були включені до порядку денного. Єдине питання, яке до порядку денного не був включений – це прийняття бюджету. Це процедурне питання.

Проект бюджету потрібно опублікувати не менш ніж за 20 днів до моменту його прийняття. Це все було пояснено на сесії 21 грудня Дніпропетровським міським головою », – роз’яснив Олександр Санжара. Також виконуючий обов’язки заступника міського голови Дніпропетровська додав – після 21 грудня ні «Опозиціний блок», ні Катерина Збарська не зверталися до мера міста з проханням скликати депутатів 28 грудня. Також Олександр Санжара зазначив – ситуація з СМС розсилкою від пані Збарської, йому нагадала ситуацію з друком бюлетенів 21 грудня. «Відбувається Непроцедурного спроба вирішення своїх особистих питань. Минулого разу ми спостерігали друк бюлетенів. Без оформлення питання на голосування. Знову таки Катерина Збарська, назвавшись тоді спочатку секретарем лічильної комісії, пізніше – головою лічильної комісії, почала друкувати бюлетені. Для того, щоб починати друкувати бюлетені, необхідно,щоб депутати затвердили порядок денний, питання був виставлений на голосування. І тільки після цього рахункова комісія може приступати до друку бюлетенів », – роз’яснив Олександр Санжара.

Більше того, Катерина Збарська скликає всіх на позачергову сесію, хоча перша – настановна сесія досі не закрита – додав Олександр Санжара.

«Чому пані Збарська вирішила, що вона має право скликати сесію, незрозуміло. Наприклад, якщо мені прийде в голову розіслати всім СМС повідомлення із запрошенням на сесію на 3 ночі?Давайте зберемося в три, чотири ночі. Давайте кожен депутат відправить власну Смску », -резюмував Олександр Санжара, ще раз запевнивши, що у анонсованого заходу немає ніяких законних підстав.
Також депутати Опозиційного блоку прийняли рішення про зміну «інтимології» назви міста Дніпропетровська.

Джерело: Dnepr.com