На Дніпропетровщині 7-річна дівчинка впала з балкону 5-поверхівки

12 Січня 2016 13:50

141803343510608 січня в поліцію зателефонувала жінка і повідомила, що з балкона п’ятиповерхового будинку по вулиці Алтайській Дніпродзержинська випала дівчинка. На місце були направлені працівники поліції і медики. Про це повідомляє прес-служба ГУНП Дніпропетровській області.

Поліцейські, які прибули на місце, побачили на землі 7-річну дівчинку, яку відразу оглянули медики. На щастя, за результатами попереднього огляду, при падінні дівчинка практично не постраждала, відбувшись лише травмами ніг.

При з’ясуванні обставин було встановлено, що квартира, з балкона якої випала дівчинка, була замкнена зсередини, тому потрапити в приміщення поліцейські не змогли. При опитуванні сусідів було встановлено, що в цій квартирі живе жінка з двома дочками – 7 і 6 років. Сюди вона вселилася за п’ять днів до трагедії, оскільки посварилася з чоловіком, забрала дочок і пішла жити на квартиру. Жінка працює в магазині, доглядати за дітьми було нікому. Вранці 8 січня, закривши дочок у квартирі, вона пішла на роботу.

Близько першої години дня сусідка, що живе поверхом нижче, побачила у вікно своєї кімнати дитячі ноги, що звисають з балкона квартири поверхом вище. Вийшовши на балкон, жінка побачила дівчинку, яка намагалася спуститися вниз, тримаючись руками за перила свого балкона. Вона підставила свої руки під ноги дівчинки і намагалася її утримати, але у неї це не вийшло, тому жінка почала кричати і кликати на допомогу. Її крики почув чоловік, який проходив повз будинку. Він відразу піднявся до жінки в квартиру, звідти по балкону виліз на 5 поверх і втягнув дівчинку назад в квартиру. Відкрити вхідні двері чоловік не зміг, тому що вона були замкнені на ключ зовні. Назад він вийшов тим же шляхом – по балкону спустився на четвертий поверх. Дівчатка залишилися в квартирі.

Сусідка, яка намагалася врятувати дівчинку, з матір’ю не була знайома, так як жінка недавно оселилася в цій квартирі. Тому і не змогла їй зателефонувати, щоб попередити. Не подзвонила жінка і в поліцію, бо не думала, що дівчинка буде намагатися знову спуститися вниз.

Але через 2 години вона знову побачила ту ж дівчинку, яка знову намагалася спуститися з балкона. На цей раз, жінка не встигла їй допомогти – дитина зірвалася вниз. Сусідка подзвонила в поліцію.

В даний час потерпіла дівчинка знаходиться в дитячій лікарні Дніпропетровська.

Поліція просить відгукнутися чоловіка, який перший раз врятував дівчинку, щоб подякувати йому за мужність і небайдужість до чужої біди.