На Дніпропетровщині розроблятимуть 4 нових родовища газу

12 Січня 2016 15:04

images (1)Стабілізація промислового виробництва, розширення ринків збуту і додаткові кошти в бюджет регіону і країни. Чим відзначилися промислові підприємства Дніпропетровщини торік?

ТОП-5 промислових досягнень Дніпропетровщини в 2015 році:

1. Дніпропетровщині вдалося «перезавантажити» металургійне виробництво. Ще в квітні область однією з перших в Україні зупинила падіння обсягів металургійного виробництва, а через кілька місяців початку їх нарощувати. Дніпропетровщина зробила ставку на модернізацію і пошук нових ринків. Промисловість – це, в першу чергу, бізнес. Така позиція глави регіону Валентина Резніченко. Облдержадміністрація стала гарантом стабільності в регіоні і його відкритості світу, створила комфортні умови для розвитку промислових підприємств області.

2. Дніпропетровщина посіла 1 місце в Україні за обсягами реалізації промислової продукції. 20% всіх коштів від продажу промислової продукції України запрацювали підприємства Дніпропетровщини. За 11 місяців 2015 року – 264 млрд грн, що майже на 50 млрд грн.больше, ніж у минулому. Дніпропетровська область цього року виготовила 76,7% українських труб, 40,2% чавуну і майже 53% усієї сталі.

3. Промислові підприємства Дніпропетровщини щомісяця приносять в бюджет більше 1 мільярда доларів США. Половину цих коштів вони заробляють за кордоном в реальній валюті. Важливо і те, що Дніпропетровщина зберігає позитивний баланс зовнішньоекономічної діяльності: в 2015 році експортувала товарів на 2900000000 долл.аров більше, ніж імпортувала. Дніпропетровщина відправила значна кількість промислових товарів у Китай, Єгипет, Туреччину, Польщу, Чехію та Румунію.

4. На Дніпропетровщині розроблятимуть 4 нових родовища газу. Займатися розробкою покладів буде «Шебелинкагазвидобування» – філія державного підприємства «Укргазвидобування». Щоб почати видобуток газу, компанія «Укргазвидобування» повинна отримати ліцензію. Після цього її філія «Шебелинкагазвидобування» проведе геологорозвідувальні роботи – оцінить обсяги можливого видобутку. Потім почнуться буріння нових свердловин, розташованих у Павлоградському та Юр’ївському районах. У Новомосковському і Магдалинівському районах, де розташоване чинне Перещепинське родовище, збільшать видобуток газу. За попередніми прогнозами, розробка нових родовищ дозволить збільшити обсяги газу на 25-35 млн куб. метрів на рік, тобто на 10%.

5. Модернізований Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського. На заводі замінили неощадну стару газову систему доменної печі на нову сучасну, запустили первинну обробку сталі і новий дротяний стан. Більше півмільярда доларів знадобилося на відродження знаменитої «Дзержинки». І це вже дало результати. За підсумками 2015 на 3,7% перевищені минулорічні обсяги виробництва чавуну, на 8,2% – сталі, на 8% – прокату.