В Україні заборонено фізрозчин і перекис водню

12 Січня 2016 14:04

14525868925958Держлікслужба видає постійне розпорядження про заборону перекису водню. Препарат Житомирського виробництва заборонений через ознак фальсифікату. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Заборона 3% розчину перекису водню у флаконах по 100 мл виробництва ТОВ «Фармацевтична фабрика», Житомирська обл., Набув чинності 31 грудня. У Держлікслужбі повідомляють, що етикетка на фальсифікованому розчині – білого кольору, на оригінальному – синя, напис на фальсифікованому розчині – чорними літерами, на оригінальному – синіми.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють торгівлю цим препаратом, доручено утилізувати партію з ознаками фальсифікату або повернути її виробнику.

Також Держлікслужба видала тимчасове розпорядження про заборону фізрозчину. Препарат заборонений через повідомлення про непередбачуваної побічної реакції. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Розпорядження про заборону 9% розчином натрію хлориду в пляшках по 200 мл виробництва ТОВ «Юрія Фарм» опубліковано 4 січня і буде діяти до окремого рішення Держлікслужби.