На Дніпропетровщині чоловік викрав 10-місячного хлопчика, а правоохоронцям сказав, що знайшов на смітнику

13 Січня 2016 15:58

images (4)Працівники поліції отримали повідомлення від 35-річного жителя Нікополя про те, що він виявив 10-місячного малюка, який залишився без нагляду матері у вечірній час. Про це повідомляє прес-служба Нікопольського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

За вказаною адресою одразу виїхали співробітники поліції і швидка допомога. Прибувши на місце, поліцейські побачили чоловіка, який тримав загорнутого в ковдру маленького хлопчика. Дитину відразу відправили в дитячу лікарню. Чоловік спочатку пояснив, що знайшов малюка поблизу сміттєвих баків, віддав дитину медпрацівникам, повідомив свої дані і пішов.

Поліцейські почали пошуки матері. Звернення про те, що пропала малолітня дитина, в поліцію не надходило. Поліцейські роздрукували фото хлопчика і почали поквартирний обхід району, в якому знайшли малюка. В одному з будинків сусідка впізнала дитину і вказала на квартиру, де він жив.

У квартирі правоохоронці виявили молоду жінку, у якої запитали, не втрачала вона маленького хлопчика. Жінка повідомила, що дійсно у неї є син, який зник. Також вона повідомила, що шукала його на вулиці та у родичів, але ніде не знайшла. На питання, чому не зверталася в поліцію і лікарні, жінка пояснень не дала.

Як з’ясувалося, того дня 27-річна жінка вживала алкогольні напої разом з чоловіком, який і повідомив в поліцію про хлопчика, випила занадто багато і заснула. Як пояснив згодом заявник, він розпивав алкоголь разом з мамою малюка. Коли вона заснула, він вирішив не залишати дитину без нагляду дорослих. Він сам не міг про нього подбати, бо не мав певного досвіду, тому вирішив подзвонити в поліцію і лікарні.

Мати хлопчика притягнута до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП України (невиконання батьками або особами, що їх замінюють обов’язків щодо виховання дітей). Як з’ясувалося, у неї є ще один син 7 років. Хлопчик живе з дідусем і бабусею і вона його не бачила вже 5 років.