В Альпах загинув українець і двоє французьких дітей

14 Січня 2016 13:32

160113213108_rescuing_teams_french_alps_avalanche_site_624x415_afp_nocreditДвоє школярів з Франції та турист з України загинули в результаті сходу сніжної лавини на лижному курорті у французьких Альпах, повідомляють представники місцевої влади.
Ще три людини – двоє учнів лижної школи і вчитель – отримали серйозні травми: у дітей був серцевий напад, а вчитель втратив свідомість.
Інші члени групи школярів знайшли рятувальники.
Лавина наздогнала учнів, їх вчителя і туриста з України на закритій трасі в районі гірськолижного курорту Ле-Дез-Альп в департаменті Ізер.
На пошуки дітей було відправлено понад 60 рятувальників з пошуковими собаками, задіяно чотири вертольоти, йдеться в заяві представників місцевої префектури.
Як сказали очевидці журналістам радіостанції France Bleu, схід сніжної лавини могли викликати інші групи лижників, які каталися в цьому районі.
У Ліоні, звідки приїхала група школярів, запалили свічки в пам’ять про загиблих дітей.
Президент Франції Франсуа Олланд висловив щирі співчуття родинам загиблих, заявивши, що вся нація сумує разом з ними.
Французький лідер сказав також, що в середу ввечері в Ліон, звідки приїхали школярі з ліцею імені Антуана де Сент-Екзюпері, поїде міністр освіти.
Трагедія сталася на спуску, розташованому на північному схилі гори, повідомляє місцева радіостанція. За рівнем складності це траса була “чорною”, тобто найтяжчою.
З початку лижного сезону вона була закрита, так як під час новорічних свят на схилах було недостатньо снігу, сказав місцевим ЗМІ менеджер курорту.
Проте в останні дні у французьких Альпах випало багато снігу, що підвищило ризик сходження снігових лавин.
У перші дні 2016 року в Альпах загинуло ще чотири людини – двоє литовців, один іспанець і один чех, повідомляє агентство Франс прес.