На Дніпропетровщині згвалтували і пограбували вагітну

18 Січня 2016 12:31

633.5c51a92ac80876a1d6889d20b385b33a12 січня близько 2:00 в чергову частину Новомосковського відділу поліції надійшло повідомлення від 28-річної місцевої жительки про те, що напередодні близько 22:20 вона була згвалтована невідомим чоловіком.

На виклик одразу виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці провели повний огляд місця події, зібрали всі матеріальні свідчення злочину, опитали потерпілу. Як стало відомо, вагітна жінка поверталася з маршрутного таксі додому. На вул. Спаської до неї ззаду підійшов невідомий їй чоловік, схопив ззаду і потягнув до лісопосадки, розташованої неподалік. Там, поваливши на землю, зґвалтував її, після чого забрав з її сумочки мобільний телефон, гроші в сумі близько 400 гривень, 2 банківські картки і з місця скоєння злочину зник у невідомому напрямку.

Обличчя зловмисника жінка не бачила, оскільки насильник закривав їй лице рукою, вона змогла описати тільки його ріст і одяг. Після того, що сталося жінка пішки повернулася додому і тільки потім повідомила про подію правоохоронцям.

Через кілька годин  був встановлений і затриманий 27-річний житель Томаківського району, який проживає у співмешканки в Новомосковську, який вже відбував покарання у місцях позбавлення волі. Молодий чоловік зізнався у скоєному. Частину викраденого, а саме мобільний телефон, вилучено.

За даним фактом розпочато кримінальні провадження у ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування), ч. 1 ст. 153 Кримінального кодексу України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), ч.2 ст.186 КК України (грабіж, вчинений повторно). В даний час підозрюваний заарештований, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. Також перевіряється його причетність до аналогічних злочинів, скоєних на території Новомосковського району та області в цілому. Досудове розслідування триває.