Кабмін заборонив ще 70 товарів із РФ: додали овочі, соуси, кетчупи, рибу, кондитерські вироби

20 Січня 2016 17:50

original

У Кабінеті міністрів України розповіли, які товари додали до списку санкцій, зокрема, деякі овочі, соуси і кетчупи, рибу, кондитерські вироби. Про це журналістам повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, передає РБК-Україна.

“Ми розширюємо продуктову лінійку овочів … це соуси і кетчупи, додатково риба і з’являються у нас додатково кондитерські вироби”, – сказала Микольська.

Також, за словами чиновниці, деякі продукти потрапили в розширений список санкцій тому, що були виявлені факти, коли Росія ввозила під одними товарними позиціями зовсім інші.
“Виявлено факти поставки в Україну під іншими кодами, які заборонені для ввезення. У зв’язку з цим ми вводимо з сьогоднішнього дня ембарго на ті товари, навіть які не ввозилися в Україну протягом цього року для того, щоб уникнути поставок під цими кодами товарів, які фактично були вже заборонені “, – додала вона.

Також, за словами Микольської, російські товари, які були ввезені на територію України як і раніше не будуть заборонені до реалізації.

Вона підкреслила, що Україна не збирається вводити заборону транзиту товарів через свою територію для Росії.

“Ми не будемо забороняти транзит по території України”, – сказала Микольська.

«Сьогодні додається більш ніж 70 позицій. Це наші контрзаходи на агресію Росії. Ми будемо захищати свій внутрішній ринок. Тобто зараз на додаток до першого списку заборонених продуктів, вироблених в РФ, додається ще понад 70, які не можуть бути ввезені з Росії », – сказав Яценюк.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував розширити перелік фізичних і юридичних осіб Російської Федерації, щодо яких будуть введені санкції.