Міністр економіки України Абромавічус йде у відставку через блокування реформ

3 Лютого 2016 12:41

360303657Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про рішення подати у відставку.

“Сьогодні я прийняв рішення подати у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України. І ось чому. Причина: різка активізація блокування скільки-небудь системних і важливих реформ в нашій країні”, – заявив Абромавічус на брифінгу.
“Це вже не просто відсутність підтримки або політичної волі – це активні дії, спрямовані на те, щоб паралізувати нашу реформаторську роботу. Від несподіваного зняття охорони міністра і його сім’ї до нав’язування під наростаючим тиском сумнівних осіб у мою команду і на ключові посади в державні підприємства “, – повідомив міністр.
“Я відмовляюся працювати в такій системі. Я і моя команда не готові служити для відновлення старих і створення нових схем в інтересах окремих політичних і бізнес-гравців”, – заявив Абромавічус.

“Ми з командою готові йти негайно і ні в якому разі не хотіли б затягувати цей процес на тижні або на місяці. Тому я прошу Верховну Раду проголосувати за мою відставку вже завтра”, – заявив Абромавічус.
Як відомо, Абромавічус був призначений міністром економічного розвитку і торгівлі України 2 грудня 2014.
Перед призначенням міністром отримав українське громадянство. При цьому Департамент міграції Литви вирішив, що Абромавічюс може залишатися громадянином Литви, хоча і має український паспорт.
До призначення Абромавічус був відомий як литовський підприємець, співвласник і один з керуючих шведської інвестиційної компанії East Capital.

Джерело: segodnya.ua