Коран надрукували на “кам’яному папері”

2 Березня 2016 18:05

images (3)Як інформує новинний портал gulfnews.com, у рамках Міжнародної виставки офісної та паперової продукції Paperworld Middle East 2016, що проходить у Дубаї, відбулася презентація першого у світі примірника Корану, надрукованого на “кам’яному папері”.

Цей революційний екологічно чистий папероподібний матеріал на 80% складається з карбонату кальцію і на 20% – з поліетилену низького тиску. Кам’яний папір міцний, водонепроникний, стійкий на розрив. Для його виготовлення не потрібно води, кислот, відбілювання і деревини, тому він може зменшити вирубку лісів. Кам’яний папір є придатним для переробки та утилізації. У природі він швидко розкладається на базові компоненти.

Міжнародна виставка паперу і товарів для офісу PaperWorld Middle East 2016 проходить з 1 по 3 березня в Дубаї, ОАЕ. Захід представляє повний асортимент офісної та паперової продукції: обладнання й витратні матеріали для друку, всі види паперу і картону, настільні видавничі системи, канцелярські товари. Цьогоріч у виставці беруть участь 305 експонентів з 36 країн світу.