На Дніпропетровщині після 8 березня почнуть відключати воду злісним боржникам

2 Березня 2016 18:28

26-08-3_1Водоканали Дніпропетровщини заборгували близько 800 млн грн за електроенергію за останні 10 років. Щодня борг зростає більш ніж на мільйон. Тільки в цьому році підприємства заборгували понад 60 млн грн. Облдержадміністрація закликає мерів врегулювати питання. Обленерго попереджає – вже після 8 березня почне обмежувати енергопостачання злісних неплатників.

«Пора навчитися бути самостійними. ОДА не може постійно замість керівників міст і підприємств залагоджувати питання з енергетиками про невідключення боржників. У кожного міста є бюджет і за кожне комунальне підприємство відповідає влада на місцях. Мери повинні провести аудит підприємств, виділити кошти на реконструкцію водопровідних мереж, при необхідності, прийняти кадрові рішення. Піклуватися про людей – їх першочергове завдання », – підкреслив глава регіону Валентин Резниченко.

Найбільше за електроенергію на початок року заборгували КП «Дніпроводоканал» – 80,8 млн грн, КП «Кривбасводоканал» – 59,3 грн і Дніпродзержинський міськводоканал – 18,3 млн грн. І зараз вони продовжують накопичувати борги.

У січні Дніпродзержинський міськводоканал розрахувався за спожиту електроенергію тільки на 16% і примножив свій борг на 3 млн грн, а в лютому – на 50% і додав до боргу ще близько 2 млн грн. «Кривбасводоканал» щомісяця доплачує близько 40-45%. У цьому році він вже заборгував близько 7 млн ​​грн. «Дніпроводоканал» щомісяця доплачує близько 30% і за 2 місяці ланок більше 8 млн грн.

Ці підприємства – претенденти на обмеження електропостачання. Якщо це станеться, то вже після 8 березня жителі окремих районів Дніпропетровська, Дніпродзержинська та Кривого Рогу можуть залишитися без води.

У 2015 році Дніпропетровська область розраховувалася за електроенергію на 103,2%. Промислові сільгосппідприємства платять заздалегідь, жителі регіону розраховуються майже 100%. Основні неплатники – водоканали. Їх розрахунки дуже низькі.

Жителі Дніпропетровщини розрахувалися за водопостачання на 95%.