Масляна у Дніпропетровську: де святкувати

10 Березня 2016 19:26

nnnnnСвято початку весни – Масляну в цьому році відзначають з 7 по 13 березня. Дніпропетровськ вже дав старт концертом, який пройшов в  суботу в Самарському районі. Але найбільш масштабні гуляння припадають саме на кінець святкового тижня – 12-13 березня.

Тому, в цю суботу – 12 березня – приєднатися до святкування Масляної запрошують ресторани «Акварель» та «Августин» на Набережній Січеславської, 33. Початок заходів об 11.00.

Наступного дня – 13 березня – естафету святкування приймають найбільші торговельні центри Дніпропетровська – «Аполло» (вул. Титова, 36) і «Наша правда» (просп. Слобожанський). Там починаючи з 11.00 будуть проходити тематичні акції та заходи до свята.

В останній день Масляної народний театр «Чарівник» подарує городянам комедію-гру «Ох, вже ця Меланія». Подивитися її можна в КДК «Кайдакський», великий зал (просп. Свободи, 67). Початок о 13.00.

Вперше в цьому році до святкування приєднаються переселенці з Донецька. Вони самі виявили бажання взяти участь в спільних святах. Свою програму вони представляють 13 березня в 11:00 у парку Шевченка. Крім цього городяни можуть взяти участь в різноманітних майстер-класах та відвідати ярмарок ручних виробів, яку організовують місцеві майстрині.

А ось головне міське свято, куди теж запрошуються всі бажаючі, відбудеться в парку культури і відпочинку імені Воронцова. З 11 ранку гостей розважатимуть піснями і танцями місцеві народні колективи. Вже через годину, о 12.00, розпочнеться насичена конкурсна програма. Зокрема, конкурс на знання традицій святкування Масляної, а також конкурс «крижаний стовп». Про його умови організатори повідомлять вже безпосередньо на місці, а результати будуть підведені в кінці дня, о 16.00.
Долучитися до святкування в парку Воронцова намір і мер Борис Філатов.
Дніпропетровськ вже не перший рік проводить святкування Масляної. Протягом останніх двох років це хороша можливість для представників різних волонтерських організацій зібрати необхідні кошти або речі для бійців АТО. Тому і на цей раз все небайдужі зможуть зробити свій благодійний внесок.

У другій половині дня – о 15.15 – городяни зможуть познайомитися з національним українським шоу «Люті козаки». Вони продемонструють сценічні номери «Козацька звитяга», «Як в козаки брали» і інтерактивну програму «Посвята в козаки».

Традиційним закінченням Масляної є спалювання опудала. Відбудеться воно в 16.00.

Джерело: Dnepr.com