Вчені виявили галактичну стіну

10 Березня 2016 19:17

5 (1)Астрономи з інституту астрофізики на Канарських островах вважають, що знайшли найбільшу космічну структуру за всю історію спостережень, повідомляє інтернет-ресурс Mental Floss.

Галактична стіна BOSS Great Wall, яка включає в себе щонайменше 830 галактик, настільки велика, що світлу знадобиться мільярд років, щоб дістатися від одного її краю до іншого, згідно з дослідженням.

Так само, як галактики складаються з мільярдів зірок, притягнутих одна до одної гравітацією, це скупчення сформувалося з груп галактик. Галактичні нитки або стіни, найбільші структури у всесвіті, створені з потоків гарячого газу, які з’єднують надскупчення разом. Ці галактичні стіни простягаються через космос, як величезна мережа, і складають близько половини маси Всесвіту.

Інші галактичні стіни, виявлені у видимій області Всесвіту, включають велику стіну Слоуна і велику стіну CfA2. Нещодавно виявлена BOSS Great Wall принаймні на дві третини більше, ніж ці обидві і, можливо, в 10,000 разів масивніша за наш Чумацький Шлях.