Комп’ютерна миша визначає вашу особистість

11 Березня 2016 18:28

5e3b89bf85785d2f3beaa39b45123366343d7084Пошуковик Tor більше не є надійним захистом, адже за рухом комп’ютерної миші можна розкрити вашу особистість.
Незважаючи на те, що протягом багатьох років це програмне забезпечення успішно підтверджувало статус анонімного браузера для збереження приватності в мережі, вчений Хосе Норте знайшов в системі лазівку.

Викриття відбувається за допомогою вдосконаленого способу ідентифікації особистості – зняття відбитків пальців користувача.

Користуючись уразливими браузерами, історією пошуку і плагінами, зняття відбитків пальців відноситься до більш складних аналітичним методів відстеження нестандартних даних про поведінку користувачів.

За допомогою цього методу веб-сайти можуть генерувати унікальні відбитки пальців для кожного користувача, який відкриває сторінку.

Хоча спочатку ваша особистість буде залишатися відносно прихованою при перегляді веб-сторінок з Tor, конфіденційність може бути поставлена під загрозу наступного разу, коли ви повернетеся на сайт зі звичайного браузера.

Норте виявив більше однієї техніки, яка могла б розкрити вас. Один із способів, який точно визначає фізична особа -вимір швидкості, з якою ви прокручуєте сторінку.

Також зловмисники можуть ідентифікувати вас по тому, як ви перенесли курсор.

Хоча метод ще не гарантує 100-відсоткову точність, все це викликає чималі побоювання.

Джерело: update.com.ua