Школяр налагодив постачання важких наркотиків до Дніпропетровська, Києва і Кривого Рогу

15 Березня 2016 11:09

1ggggggПоліцейські перекрили трафік важких наркотиків в Дніпропетровськ – Київ – Кривий Ріг.
“Співробітниками Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності було встановлено неповнолітній учень одинадцятого класу однієї зі шкіл міста Запоріжжя, який збував важкі наркотики через Інтернет, використовуючи безконтактний спосіб”, -повідомив начальник підрозділу Олег Ягольник.
Хлопець налагодив механізм поставки «героїну», «кокаїну» і «метадону» із Запоріжжя до Дніпропетровська, Кривого Рогу, Києва і Бердянська.
Він був досить обізнаний у функціонуванні інтернет-бізнесу, так як використовував для розрахунків з покупцями криптовалюта «bitcoin» і систему «Tor».
Під час обшуку за місцем проживання школяра, поліцейськими  вилучені зазначені наркотичні речовини в особливо великих розмірах на загальну суму понад 50-т тисяч гривень.
Проведеними заходами, працівниками Сьомого управління був знешкоджений міжрегіональний канал постачання наркотичних засобів з допомогою мережі Інтернет, кур’єрських служб і автоперевізників.
Зараз вивчаються шляхи потрапляння заборонених речовин до хлопця, а також його контактна мережа, куди він уже постачав наркотики. Крім цього, правоохоронцям належить встановити тих осіб, які втягнули підлітка в цю незаконну діяльність.
Відкрито кримінальне провадження за статтею 307 Кримінального кодексу України, за що організаторам злочинного бізнесу може загрожувати до 12 років позбавлення волі.