Парламент зобов’язаний розглянути питання про відставку генпрокурора Шокіна, – Томенко

17 Березня 2016 18:40

111Парламент зобов’язаний розглянути питання про відставку генпрокурора Шокіна.
На цьому наголосив народний депутат Микола Томенко в інтерв’ю журналістам в кулуарах Верховної Ради.

Він висловив здивування, що у сьогоднішньому порядку денному немає питання про відставку Генерального прокурора В. Шокіна, як це очікувалося. Хоча, це кадрове питання можна розглядати і без внесення його до порядку денного, зауважив народний депутат.

«Але історія з відставкою Шокіна дивно нагадує історію з відставкою Яценюка, яку всі підтримали, але не проголосували», – зауважив М. Томенко.

Тому, на його переконання, парламент зобов’язаний сьогодні розглянути це питанні і відправити В. Шокіна у відставку.

«Більше того, цікаво було би з’ясувати, хто понесе відповідальність за щонайменше політичний цирк зі зняттям депутатської недоторканності і вимогою невідкладного притягнення до відповідальності двох народних депутатів, які сьогодні спокійно працюють у Верховній Раді України і розповідають, як треба боротися з корупцією. Очевидно, якщо так сталося, що ці люди абсолютно невинні, то тоді повинні бути покарані ті представники Генеральної прокуратури, які ввели в оману весь український народ і депутатів, що призвело до ухвалення відповідного рішення», – зазначив політик.

«Отож, наведення порядку в Генеральній прокуратурі треба розпочати негайно і, зокрема, сьогодні – з відставки Генерального прокурора Віктора Шокіна», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua